Kayıkları kurtarma operasyonu

İkiztepe Barınağında liman içerisindeki balıkçı kayıklarını kurtarma operasyonu yapıldı

PAZAR-RİZE 20.10.2013 18:40:40 77 1
Kayıkları kurtarma operasyonu





Pazar ilçesi İkiztepe Mahallesi'nde de bir balıkçı barınağında bağlı kayıklar, fırtına ve dalgalar nedeniyle batma tehlikesi geçirdi. Bu kayıklar, sahipleri tarafından güçlükle kıyıya çekilerek kurtarıldı.

İkiztepe (Laroz) Mahallesi muhtarı İsmail Hakkı Altunsal, daha önce yaşadıkları fırtınada kayıkların zarar gördüğünü belirterek,
'Bu kez erken davranarak batmak üzere olan 10 kayığı kurtararak karaya çıkarttık. Şiddetli fırtına ve yağmur nedeniyle zor anlar yaşadık' diye konuştu.

Mahallelerindeki limanın mendireğinin 27 metre uzatılmasına rağmen böyle havalarda dalganın limanda güçlük yaşattığını anlatan Altunsal, 'Mendireğin en az 50 metre daha uzatılması, 1,5 metre yükseltilmesi ve arka taraftan dalganın girdiği yerde yemleme yapılması gerekiyor. Yoksa bu limana bu kadar yapılan masraf hep boşa gidecek' ifadelerini kullandı.

Bu arada yüksek dalgalar, denizdeki taş gibi hafriyat malzemelerini Karadeniz Sahil Yolu'nun Soğuksu Mahallesi Hunarsu mevkisinde yola taşıyınca seyir halindeki araçlar sıkıntı yaşadı.
 

Anahtar Kelimeler:
cacelil eyupreis
20.10.2013 21:05:50
muhtarıma gönülden katılıyorummm.dün akşamki meşakat neydi o öyle beee can pazarı.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI