Kadın girişimci kendi işini kurdu

Kadın girişimci kendi işini kurdu

PAZAR-RİZE 21.11.2019 12:46:36 45 0
Kadın girişimci kendi işini kurdu

Ali Akyıldız

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesinde dört yıl çalıştığı iş yerinden sonra KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kursuna giden girişimci kadın Neyire Birben, kurs sonrası açtığı iş yerinde Nakış, Perde, Yatak örtüsü yanında Ev tekstili ürünlerinin üretimi yaparak kendi işini kurdu.

Mesleği usta öğreticinin yanında çalışarak öğrenen ve dolasıyla kendisinin de tekstil işine ilgi duyduğunu belirten Birben, Evde boş oturmaktansa bir şeyler üretip satmak istedim. Önce KOSGEB tarafından açılın girişimcilik kursuna katılıp sertifika aldım. Daha sonra Rize-Pazar’da kendim işyeri açmayı düşündüm. Çünkü ilçemizde de bu işi fazla yapan bir işyeri yok.' dedi.

Kadınların evde oturmak yerine el becerilerini ortaya koyarak bir şeyler yapabileceğini söyleyen Birben, 'Kadınlar her işin üstesinden gelebilir. Biraz cesaret gerekiyor. Ben de kendime güvenip bu iş yerini açtım. Sipariş aldığımda parça başı olarak işçi çalıştırıyorum ve başka kadınlara da iş imkanı sunmaya çalışıyorum. İnşallah bundan sonra siparişlerimiz artar ve bu sayede bizimde iş yoğunluğumuz artar.' şeklinde konuştu.

Neyire Birben “Benden sonra bu işi yapan yok. Çocuklarımı okuttum. Bir öğretmen ve diğeri de eğitimine devam ediyor. Çırak da yetişmiyor. Evde oturup telefonla gün geçiren bayanların bu işe ilgi duymamasına hayret ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı