İL MERA KOMİSYONU, VALİ ÇAKIR BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Vali Çakır, komisyon ve kurul üyelerine başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

PAZAR-RİZE 27.12.2013 14:18:18 45 0
 İL MERA KOMİSYONU, VALİ ÇAKIR BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

2013 yılı sonu itibariyle 4342 sayılı Mera Kanunu kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve 2014 yılından itibaren uygulanacak olan projeleri görüşmek üzere İl Mera Komisyonu Rize Valisi Nurullah Çakır Başkanlığında toplandı.

          İlimiz genelinde yapılan tespit, tahdit, tahsis çalışmaları ve yapılan mera ıslah ve amenajman çalışmaları değerlendirildiği toplantıda; Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, Kadastro Müdürü Erdinç Eren, Milli Emlak Müdürü Ethem Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği temsilcisi Mehmet Köseoğlu, Orman İşletme Müdürü Abdi Ekiş ve Hazine Avukatı Avni Dağlı hazır bulundu.

          Toplantının ilk bölümünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, yaptığı bilgilendirmede; İlimizde yaklaşık olarak 110.000 ha (Hektar) Mera ve Yaylak alanının bulunduğu ve 2013 yılsonu itibariyle 93.000 ha. mera ve yaylak alanında tespit ve tahdit çalışmalarının tamamlandığını, Çamlıhemşin İlçesindeki 2 köy ve Ardeşen İlçesindeki 1 köyde tespit ve tahdit çalışmalarının ise devam etmekte olduğu, kadastral çalışmaların tamamlanmasına müteakip gerekli tespit, tahdit çalışmalarının da tamamlanacağını ifade etti.

          Ayrıca, 2013 yılı sonuna kadar 11 adet Mera Islah ve Amenajmanı projesi hazırlanmış ve uygulamaya konulup, bu projelerin toplam bedeli 1.015.886,00 TL olduğunu, müteakip yıllarda da uygulanacak olan bu projeler kapsamında yılsonu itibarı ile toplam 646.386,00 TL tutarında bir gerçekleşme sağlandığına değindi.

          Toprak Koruma Kurulu Toplantılarıyla; arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, sınıflandırılması, arazi kullanım planlarının hazırlanması, koruma ve geliştirme sürecinde toplumsal, ekonomik ve çevresel boyutlarının katılımcı yöntemlerle değerlendirilmesi, amaç dışı ve yanlış kullanımların önlenmesi gibi konuların karara bağlandığını ifade eden Vali Çakır, komisyon ve kurul üyelerine başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür etti. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI