Her Çobanın Bir Hikayesi Vardır:

Rize’nin Pazar İlçesinde 5 Keçi ile Çobanlığa Başlayan Eski Müdür yüzlerce Keçi ve koyun Yetiştirdi

PAZAR-RİZE 1.05.2020 18:54:40 157 2
Her Çobanın Bir Hikayesi Vardır:

ALİ AKYILDIZ

Rize’nin Pazar İlçesinde 5 Keçi ile Çobanlığa Başlayan Eski Müdür yüzlerce Keçi ve Oğlak Yetiştirdi

PAZAR-Rize’nin Pazar ilçesinde 5 keçi ile çobanlığa başlayan eski Çay Fabrikası müdürü yüzlerce koyun, keçi ve oğlak yetiştirdi. Süt ve Peyniri kendi kullanımı için hayvanlarından elde eden eski müdür, daha çok Kurbanlık yetiştirmeye çalışıyor.

Rize’nin Pazar ilçesinde, Cumhuriyet Mahallesinde, koyun, keçi yetiştiricisi olan eski çay fabrikası müdürü Mehmet Telatar,15 yıl önce işi bırakıp çobanlığa başladım. İlk başladığımda 5 adet keçim vardı. Her yıl buna yenilerini dahil ettim. Şimdi 900-Bin adet koyun keçilerden oluşan malım var. Kurbanlık ve damızlık satışı yapıyorum” dedi.

51 yaşında, 2 çocuk babası olduğunu dile getiren Mehmet Telatar, bizim aile Pazar’da sayılı aileler arsındadır. Telatar ailesinden çoban çıkması başkaları tarafından biraz olsun garipseniyor. Ama ben bundan çok memnunum diyerek, mesleğine olan sevgisini anlattıktan sonra, her çobanın bir değil, birçok hikâyesi vardır, benimde başımdan geçen olaylardan birini sizlerle paylaşayım” dedi.

Yaklaşık bundan 4 veya 5 sene önce At, koyun ve keçilerle yaklaşık Bine yakın küçükbaş hayvanla Çamlıhemşin Karmik yaylasına çıkıyorum. Yolda yaşlı bir nine fazla malı görünce bana “ola sen nerelisin, kimsin” dedi. Bende “Rize’nin Pazar ilçesinden Telatarlardanım” dedim. Ban kendi deyimleriyle “essevasvas Telatarlardan çoban olur mu? Onlardan çoban olur mu” diyerek, yola koyulup giderken arkamdan “kıyamete yaklaştık, ağa adamlarda çobanlığa başladı” dedi. Döndüm “hala hepsi akıllı mı olur içlerinden bir tana deli çıkar o da benim dedim.


Anahtar Kelimeler:
Yusuf KAMBUR
1.05.2020 20:21:26
Gönlü güzel kardeşim Peygamber mesleği yapıyor. selamlar

Ankaradan selamlar
2.05.2020 09:30:44
Allah mübarek etsin. Peygamberler mesleğidir. Küçükken büyükbaş çobanlık yaptım. Çok da istemeyerek. Ancak şimdi tekrar yapmayı çok isterim. Müdürümüz eminim şimdi eski mesleğine dönse çok daha başarılı olur sanırım. Bence işletme öğrencilerinin bu işte staj yapmaları faydalı olur. Selamlarımla

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı