HEMŞİN'DEN KATILDI 1.OLDU

500 KİLO KURU ÇAY HEDİYE ALDI!

PAZAR-RİZE 24.09.2013 19:47:47 27 0
HEMŞİN




Rize Belediyesi`nin `Yaz Spor Şenlikleri` kapsamında Rize Ticaret Borsası tarafından düzenlenen, En İyi Çay Demleme Yarışması`na 100`ü aşkın kişi katıldı. Bir hafta süren yarışmalarda 6 kişilik jüri, çayları demleme, tadım ve sunum kriterlerini dikkate alarak değerlendirme yaptı. Rize Ticaret Borsası`nda Belediye Başkanı AK Parti`li Halil Bakırcı, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ile Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş`un da katıldığı törenle dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmaya Hemşin İlçesi`nden katılan Ayla Özgen birinci oldu.

Özgen`e 500, ikinci Fevziye Dedecan`a 250, üçüncü Hakan Gökyıldız`a ise 150 kilo kuru çay hediye edildi. En İyi Çay Demleme Yarışması`nda birinci gelen Ayla Özgen, tekniğinin yanı sıra çayı mırıldandığı ezgiler eşliğinde sevgisini katarak demlediğini söyledi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, çay üretiminde kaliteyi üst seviyelere taşımak için yaptıkları çalışmalar kapsamında yarışma düzenlediklerini belirterek, 'Bu değerli ürünümüzü daha doğru tanıtmayı ve doğru çay demleme alışkanlığını geliştirmek istiyoruz' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI