HAVALANINDA SONA DOĞRU

PAZAR'DA ATILAN TEMEL BUGÜN YER TESPİTİNE GELDİ.

PAZAR-RİZE 7.11.2013 20:43:43 26 0
HAVALANINDA SONA DOĞRU



HAVAALANI HAYAL İDİ GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR...

Kaçkar53.com olarak ilk olarak RİZE ARTVİN Havaalanı fikrini Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'ın yapmış olduğu açıklama ile biz duyurmuştuk.

O dönem haberimize değer vermeyenler bugün gelinen durumu dahi yeterli bulmuyorlar.
Öncelikle Pazar'da atılan ilk tohum büyüyüyerek Rize ve Artvin'a ulaştı.
Vekiller sahip çıktı.
Bakan sıcak baktı ve Şimdi de Başbakan talimat verdi' ARAŞTIRIN' bu emir üzerine Rize Milletvekili Hasan KARAL konuyu ele aldı.
Bugünlere taşıdı.
Rize de Havaalanı Plartformu kuruldu.
Değerli Gazeteci arakadaşlarımız özellikle Metin TOPÇU ve Mehmet Emin Toprak bu konun peşini bırakmadılar.
Haber sitelerinde,TV lerde ki; (bir canlı yayına da beni davet çaiğırma nezaketinde bulundular.İşlerimin yoğunluğundan sadace Telefonla canlı yayına katılmıştım.)
Bu arkadaşlarımızın yapmış olduğu takdire şayan çalışmaları ben de bir meslektaşları olarak yakından biliyor ve takip ediyorum.
Çok Yol kat ettik.2014-2015 bizim için çok önemli yıllar olacak.Saygılarımızla...Abdullah UZUN KAÇKAR53.COM PAZAR/RİZE

NOT: Konuya bugünkü İlçe Danışma kurulu toplantısında dikkat çeken Pazar Ak Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız'ın çok önemli bir mesajı ile son veriyorum.' Hava alanı tohumu ilk olarak Pazar'da ekildi.Büyüdü ve dal budak saldı.Bugünden itibaren artık bu konuda geriye dönüş mümkün değildir' 
 

BUGÜN  KÜ GELİŞMELER.............
Rize kamuoyunda son yıllarda çokça tartışılan ve siyasi irade tarafından da sahiplenilen Rize havalimanı için bir aşama daha katedildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son Rize ziyareti esnasında Rize milletvekili Hasan Karal’ı havalimanı konusunda bir rapor hazırlamak için görevlendirmişti.

İlgili kurumlar ve STK’ların hazırladığı rapora göre; Rize havalimanın bugünkü şartlarda yapılması halinde yıllık ortalama 850-900 bin yolcu ve günde ortalama 15-20 uçuş kapasitesinin olduğu tespiti yapılmıştı.

Aynı raporda havaş’ın rize’ye günde 17 otobüs seferi düzenlediği ve özel araçları ile birlikte Trabzon havalimanını kullanan günlük yolcu sayısının ortalama 2500 kişi olduğu belirlenmişti.

Bu rapor doğrultusunda gerekli incelemeleri yapan ilgili kurumların havalimanının yapılacağı yer için tespit çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. Öte yandan havalimanının deniz dolgusu yapılarak inşa edileceği bilgisine ulaşıldı. 
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI