Günün Ayet ve Hadisi

Günün Ayet ve Hadisi

PAZAR-RİZE 2.06.2017 08:13:50 43 2
Günün Ayet ve Hadisi

CÜZ: 8

AYET

“Ey Ademoğulları! Tıpkı atalarınızın cennetten çıkışına sebep olduğu gibi, Şeytan'ın sizi şaşırtmasına fırsat vermeyin! Cinselliklerini keşfetmeleri için, her ikisinin örtüden yoksun bırak(ılmasını sağla)mıştı.

Muhakkak ki o ve avenesi, onları hiç fark edemeyeceğiniz yerde ve biçimde sizi (de) pusuda bekliyor! Gerçek şu ki Biz, (içtenlikle ve doğru bir biçimde) inanmayanların yanına-yakınına (her türden) şeytani güçler ve kuvvetler yerleştirdik.”(Araf: 7/27)

“Doğrusu ayetlerimizi yalan sayıp, onlara karşı büyüklük taslayanlar var ya, onlara göğün (rahmet) kapıları açılmaz. Ve onlar deve/halat iğnenin deliğinden geçmedikçe cennete de giremezler. Biz suçlu kâfirleri böyle cezalandırırız.”(Araf: 7/50)

Hadis-i Şerif

“Kim inanarak ve mükâfatını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş (küçük) günahları bağışlanır”(Buhari, savm,7) 

Biliyor muydunuz?

“Canım, akşamdan niyet etmeyip gündüz oruç tutmadığımızda nasıl olsa sadece kazasını yapmamız gerekir” diyerek oruç tutmamanın çok büyük bir vebal olduğunu biliyor muydunuz?

“Mazeretsiz olarak Ramazanda oruç tutmayan kimse, orucu hafife almış, kendini kandırmış, dinin temel ibadetlerinden birine ve Ramazan ayına saygısızlık etmiş olur ki bu büyük bir günahtır.”(İsam, İlmihal, I/412)


Anahtar Kelimeler:
halime
2.06.2017 10:03:41
hoca tv de migren ve diğer ağrılar için iğne vurulunca oruç bozulmaz dediler.doğrumdur.biz yıllarca neden ağrı çektik.düşündüm de

selim
3.06.2017 10:49:05
ben her şeyin gittikçe azaldığı,değerlerimizin erozyona uğradığı,camiler de cemaatlerin azaldığı böyle bir ortamda 1 kişi okusun yeter diyerek böyle hizmeti seçtiğiniz için sziden Allah razı olsun.her geçen gün okuyucunuz da artıyor.demek ki insanlara müsbet bir şeyler verdşiğinizde onlar alırlar.ramzanınızı kutluyorum.hiç birşey yapmazasınız da bu size yeter

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı