FAKÜLTE KAPANMA TEHLİKESİ YAŞIYOR

20 YILLIK MAZİSİ OLAN OKUL ÖĞRENCİ BULAMIYOR!

PAZAR-RİZE 27.09.2013 19:40:40 46 0
FAKÜLTE KAPANMA TEHLİKESİ YAŞIYOR



Artvinliler Vakfı Artvin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ermiş Vakıf Binasında yaptığı basın açıklamasında Artvinliler Vakfı Artvin Şubesinin AÇÜ Orman Fakültesi'ne yerleşen ilk 20 öğrenciye akademik yıl boyunca karşılıksız burs vereceğini söyledi.
Ermiş 20 Yıllık geçmişi olan Artvin Orman Fakültesi'nin Orman Mühendisliği Bölümünün öğrencilerin ilgisizliği nedeniyle kapanma eşiğine geldiğini belirterek;
Fakültemizin kıymetli yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre bu yıl bölüme sadece 10 öğrenci yerleşebilmiştir. Ve yine bilinen şudur ki bölüme yerleşen öğrenci sayısı 10'un altına düştüğü zaman fakülte, kapatılma ile karşı karşıya kalacaktır. Artvin gibi sanayi ve endüstriyel faaliyetler noktasında oldukça fakir sayılabilecek bir vilayette 20 yıllık köklü bir geçmişi bulunan emektar bir fakültenin kapanma noktasına gelmesi hepimizi derinden üzmüştür. Fakat üzülmek yetmiyor. Artvin'i seven, Artvinliyim diyen herkesin karınca kararınca kendi vilayetine ve vilayetin yukarıda arz etmeye çalıştığımız benzer sorunlarına çözüm üretmek mecburiyetinde olduğunu düşünmekteyiz” dedi.
Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü'nü seçine 200 TL Burs
Yönetim Kurulu Üyesi Ermiş konuşmasının devamında şunları dile getirdi. “Üniversitelerin boş kontenjanlarına ek yerleştirme taleplerinin alındığı şu günlerde bu basın sohbetiyle; ek yerleştirme talebinde bulunacak üniversite adaylarına mahalli ve ulusal düzeyde bir çağrı yapmak istiyoruz. Ve Artvin'de yerli ve sorumluluk sahibi bir sivil toplum örgütü olarak diyoruz ki: 'Gelin, Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü'nü seçin! 2013 ek yerleştirmeyle fakültemizi kazanacak ilk 20 öğrenciye herhangi bir şart aramaksızın yıl boyu ayda 200 TL düzenli eğitim bursunu bizden alın!
Bu çağrı elbette ki sadece üniversite adaylarına değil, aynı zaman da bütün Artvinli hemşerilerimize. Artvin'deki bütün sivil toplum örgütlerine, yerel idarelerimize hatta Artvinli esnaflarımıza- eşrafımıza, herkese sesleniyoruz: 'Fakülteler kapanmasın. Artvin, memurların dışarıya kaçmak için sıraya girdiği il olmasın. Özellikle de üniversite öğrencilerini ilimize çekmekte zorlanıyorsak bunun altında yatan -muhakkak- belli sebepler vardır. Bunlar açık yüreklilikle tartışılsın, araştırılsın; ama mutlaka bu kaçışın nedenleri ortaya konarak bir an evvel akılcı ve kalıcı çözümler üretilsin” dedi.
Artvinliler Vakfı olarak esas gayelerinin farkındalık oluşturmak olduğunu ve olanaklar ölçüşünce madden ve manen sorumluluk üstlenmek olduğunu dile getiren Ermiş açıklamasının sonunda
Hayırseverlerimizin değerli destekleri ile Artvin'in eğitim ve sosyo-kültürel yaşantısına önemli katlılar sunmak için her zaman göreve hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.
Vakfımızın ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine halen devam eden burs temini ve sosyal-kültürel hizmetlerinin yanı sıra Orman Fakültesi için geliştirdiğimiz burs projesinde Kıymetli Hayırsever Hemşerilerimizin ve ayrıca da kendini eğitim ve toplumsal hizmetlere adamış Artvin Milletvekili Sayın Dr. İsrafil Kışla'nın önemli katkıları devam edecektir.
Bu vesileyle Vakfımızın bütün hayırseverlerine ve Milletvekilimiz Sayın Dr. İsrafil Kışla'ya eğitime ve gençliğe verdikleri değerden ötürü kendilerine teşekkürü borç biliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Konuşmasında Artvinliler Vakfı faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Ermiş: “Artvinliler Vakfı: 1988'de İstanbul'da kuruldu. Artvinli hemşerilerimizin İstanbul da okuyan yükseköğrenim çağındaki öğrencilerinin barınma ve eğitim giderlerini karşılamak maksadıyla kurulan Vakfımız, aynı zaman da İstanbul'da kurulan Artvinli ilk vakıftır. Vakfımızın Merkez Şube Başkanlığını Prof. Dr. Fehameddin Başar yürütmektedir.
Artvin Şubesi: Artvinliler Vakfı Artvin Şubesi 2012'de kurulmuştur.2012/2013 Eğitim ve Öğretim Yılında 52'si Artvin Çoruh Üniversitesi lisans ve ön lisans öğrencilerine;95'i Artvin Merkez ve İlçelerindeki lise öğrencilerine olmak üzere 8 ay süreli toplam 152 eğitim bursu temin etti. İçinde bulunduğumuz 2013/2014 Eğitim ve Öğretim Yılında lise ve üniversite öğrencilerine yeni taleplerin de eklenmesiyle burs vermeye devam edilecek.” dedi
Basın açıklamasında Artvinliler Vakfı Artvin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bakıroğlu, Mehmet Ülker ve AGC Başkanı Tolga Gül de hazır bulundu.(Dost artvin gazetesi) 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI