Esnaflık hayatında 80 yılı tamamladılar.

Esnaflık hayatında 80 yılı tamamladılar.

PAZAR-RİZE 4.02.2020 14:02:58 206 0
Esnaflık hayatında 80 yılı tamamladılar.

Ali Akyıldız

PAZAR-Rize-Pazar’da 4.ncü kuşak olarak zücaciyeciler, dededen devraldıkları mesleği 80 yıldır devam ettiriyorlar.

Rize’nin Pazar İlçesinde onlara İNDALOĞLU derler. Vatandaş “ne ararsak buluyoruz” diyerek mutlaka uğruyor. Özellikle kadınların adeta vazgeçilmez oldular.

İğneden ipliğe ne ararsan bizde bulunur söyleyen Muhammed İlişen İndala,” bu meslek dedemizden babamıza, oradan bize, bizde çocuklarımızla birlikte çalışarak 80 yıla merdiven dayadık” dedi.

Erdem İlişe “ dördüncü kuşağız. Babamızın yanında çalışıyoruz. Dükkânımızda 6 bin çeşit mal var. Bayanlar en küçük  düğmesinden, örgüsüne,başörtüsüne kadar ne eksikleri varsa  bizde buluyor. Zaten bizi tanımayan da yok” dedi.

İsmet İlişe “ Sabah erkenden dükkanı açarız. Müşterilerimizden bazen kapıda bile bekleyenler olur. Bu mesleğe Pazar yerlerinde başlayan dedelerimiz daha sonra şu an bulunduğumuz yerde dükkân açmasıyla devam etti. Biz genelde müşterilerimizin neler istediğini bildiğimizden dolay “bizde yok yok” diye gelir eksikliklerini tamamlarlar. Bazen o kadar çeşit var ki olanı bile yok satıyoruz. Yılsonunda sayım yapınca hiç satmadığımız malların olduğunu da görüyoruz” dedi.

Vatandaşla ise “ dürüst esnaflar. Zaten bunu 80 yıldır devam etmeleri de teminatları oluyor. Özellikle hanımlarımız kızlarımızın Pazar’a indiğinde mutlaka uğradığı yerdir. Onların eksiklikleri bitmez buraya uğrar alır evlerine dönerler.Ne ararlarsa burada bulduklarından dolayı dükkan her zaman dolu doludur” dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI