ÇAYSAN ORGANİK ÇAY GÜBRESİ PAZARINDA

1975 Yılında ÇAYKUR’un iştirak’ı olarak kurulan ÇAYSAN Doğu Karadeniz Çay Entegre Sanayi iki ayrı çeşit organik çay gübresi satışlarına başladı.

PAZAR-RİZE 3.04.2018 07:17:09 118 0
ÇAYSAN ORGANİK ÇAY GÜBRESİ PAZARINDA

Bayram Ali Kavalcı

RİZE-Yarım asırdır ÇAYKUR’un teneke ve karton kutu ihtiyacını karşılamanın yanında bundan böyle organik gübre pazarına yerini alan ÇAYSAN çayda organik tarımda üreticilerin verim kaybına son vermiş olacak.

ÇAYSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi ŞENKAYA, ’’ Bölgemizin güçlü en eski sanayi kuruluşlarından olan Çaysan’ın 12 yıldan buyana organik çay tarımı yapılan farklı bölgelerimizde organik gübreyle ilgili yapılan çalışmalar oldukça olumlu ve verimli neticeler ortaya koymuştur. 2017 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, ÇAYKUR, ÇAYSAN, DOKAP ve bir kısım STK’ ların katılımlarıyla organik tarımın yapıldığı 9 farklı havzada organik çay gübresi çalışmaları yaptık. Bu organik çay bahçelerinde yapılan organik gübre kullanımı sonucunda en yüksek veri aldığımız kimyasal gübre ile birebir randıman elde edilen iki ayrı özel firmanın organik çay gübresi distribütör firması olarak anlaşma yaptık. Bölgemizdeki hali hazırda organik tarım yapılan organik çay üreticilerimizin verim kaybına da son vermiş olduk. ÇAYSAN olarak iki gübre markasıyla yapmış olduğumuz çalışma ve anlaşmalar sonucu iki haftadır organik gübre satışlarımız başlamış oldu. % 100 organik içerikli, Türkiye’nin ilk zenginleştirilmiş iki ayrı sertifikalı gübre markalarımızın birisi 7 (Azot), 2 (Fosfor), 6 (Potasyum) ve diğer bir organik gübremiz olan 7 (Azot), 4 (Fosfor), 4 (Potasyum) organik minerallerden oluşmaktadır. Türkiye’nin ilk iki zenginleştirilmiş sertifikalı organik gübresi, çayın ve toprağın bugününe değil, yıllarca toprağın ve çayın geleceğine ve ayrıca toprağın organik madde miktarlarını arttırdığı içinde erozyon ve heyelan riskini azaltıcı önemli etkileri bulunmaktadır. Üreticilerimizin ÇAYSAN’dan satın alacakları organik gübrelerin bedelleri, ÇAYKUR tarafından bilahare çay bedellerinden kesilecektir. Distribütörü olduğumuz bu iki ayrı organik gübre markasının satışıyla ilgili olarak her organik bölgede görevlendirilmiş olan temsilcilerimiz aracılığıyla satışlarımıza başlanmıştır.’’ şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI