ÇAYKUR'DAN BÜYÜK ATAK!

TARIM BAKANLIĞI-ÇAYKUR ORTAKLAŞA SEMİNER

PAZAR-RİZE 9.10.2013 17:32:32 23 0
ÇAYKUR

       

 

Bir süre önce 'ÇAYKUR Ayder'de neden yok' diye haber yapmıştık.Bu ses en yetkili Kurum olan ÇAYKUR'da göz ardı edilemdi.Ve ÇAYKUR artık AYDER'de olacak.Hem de Şube Müdürü unvanı ile.Böyle bir kararı alan Çaykur yönetim Kurulunu kaçkar53.com olarak teşekkür ediyoruz.Haberimiz ile ilgili LİNK aşağıdadır.


TARIM BAKANLIĞINA ÇAYKUR’DAN KAÇAK ÇAY SEMİNERİ

 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde çalışmaları Koordine edilen “Özellikli Bazı Kaçakçılık Türleriyle Mücadele Eylem Planı” çerçevesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım İl Müdürlüklerine ait Gıda Kontrol Şube Müdürleri Personeline  “Kaçak Çayla İlgili Farkındalığın Oluşturulması Semineri” konulu eğitim toplantısı 07-08 Ekim 2013 tarihleri arasında Rize Ayder Yaylasında gerçekleşti. Geçen hafta 26-27 Eylül 2013 tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kaçakçılık İstihbarat Müdürleri ile Gümrük Sınır Kapılarında görevli Gümrük Muhafaza Memurlarına verilen, Kaçak Çayla ilgili bilgilendirme seminerinin ardından bu seferde, Ayder Yaylasında Çaykur’un ilgili Şube Müdürleri, Bölge Müdürleri ve kaçak çayın yoğun olarak tüketildiği, Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki tüm iller ile Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Edirne, İstanbul, Ankara, İzmir ve Rize illerinde görev yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı 33 Gıda Kontrol Şube Müdürü katıldılar.


      Eğitim seminerine katılan tüm personele çay ve ÇAYKUR hakkında geniş bilgiler verildi. Program süresince ayrıca, Çaykur Ardeşen Çay Fabrikasında yaş çayın imalat ve üretim aşamaları gösterildi. Eğitim ve inceleme gezisinin en son bölümünde 100 yıl Paketleme çay fabrikası gezdirilerek, burada paketlenen çay çeşitleriyle ilgili detaylı bilgiler aktarıldı. Seminere katılan ve eğitimi organize eden, Çaykur Şube Müdürleri, Çaykur Bölge Müdürleri ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda Kontrol Şube Müdürleri kendilerine bu eğitim imkânını sağlayan, Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na teşekkür ettiler.

www.kackar53.com/yoreden-haber/caykur-ayderde-olmasi-gerekmez-mi-h1296.html

 Haber: Bayram Ali Kavalcı
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI