ÇAYKUR DİDİ'Yİ İHRAÇ EDECEK.

DİDİ YURT İÇİNDE REKORA KOŞUYOR.

PAZAR-RİZE 18.10.2013 15:26:26 22 0
ÇAYKUR DİDİ




ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, soğuk çayları Didi'nin ihracat çalışmalarına başladıklarını, yakın bir zamanda yurt dışına ihracat gerçekleştireceklerini bildirdi.Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türk çayını tanıtmak amacıyla dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan ve Almanya'da düzenlenen 'Anuga'ya katıldıklarını belirtti.

Fuarda organik çayın yanı sıra ihracat çalışmaları başlatılan 'Didi'yi katılımcıların beğenisine sunduklarını vurgulayan Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

'Yurt dışından soğuk çayımıza ciddi talep var. Almanya'da bunu çok net gördük. Didi'nin ihracat çalışmalarına başladık, yakın bir zamanda da yurt dışına ihracatımız başlayacak. Türkiye'de 'Didi' çok sevildi. Bugüne kadar yaklaşık 58 milyon adet satış hacmine ulaştık. Tüketicilerin beğenisine sunduğumuz 2,5 litrelik soğuk içeceğimizin önümüzdeki günlerde farklı çeşitlerini de sunacağız.'

Sütlüoğlu, dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen fuarlara katılmaya devam edeceklerini, 23-26 Ekim tarihlerinde Ukrayna'da düzenlenecek 1. Türk Ürünleri Fuarına da katılacaklarını kaydetti.  
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI