Çay Timleri Rize’de

Ordu’dan 10 aile Tırlara yüklemiş oldukları “PAT PAT’ araçlarıyla Rize’nin Pazar ilçesine geldiler.

PAZAR-RİZE 3.05.2020 10:30:21 139 1
Çay Timleri Rize’de

TACETTİN UZUN (KAÇKAR53.COM)

PAZAR-Ordu’dan 10 aile Tırlara yüklemiş oldukları “PAT PAT’ araçlarıyla Rize’nin Pazar ilçesine geldiler.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Rize Valiliğince alınan karar doğrultusunda Karadeniz bölgesinde Samsun-Artvin arasında yoğun olarak mevsimlik tarım işçilerine ihtiyaç duyulduğu belirtilmiş ve bu doğrultuda işçi temini hakkında geniş kapsamlı toplantılar yapıldı.

İstanbul ve diğer illerden bölgeye gelecek olan Çay müstahsillerinin kısıtlandırılması, Sarp Sınır Kapısının kapatılması nedeniyle Gürcü işçilerin bölgeye gelemeyecek oluşu, işçi talebini komşu illere çevirdi.

Daha öncede Ordu ve Giresun’dan bölgeye gelen mevsimlik işçiler, kampanyanın açılmasına az bir zaman kala akın akın Rize’ye gelmeye başladı. Koronavirüs (Covit-19)tedbirlerine uyan “ÇAY TİMLERİ” İlk etapta, Rize’nin Pazar ilçesi ve Ardeşen ilçesine Tır kamyonlarla birlikte yaklaşık 10 aile, kendi tarzları olan PAT PAT araçlarıyla birlikte geldiler.

Alınan bilgilere göre, daha öncede Pazar ve Ardeşen’de yarıcılık yapan bu 10 aile, tırlara yüklemiş oldukları PAT PAT larını Pazar ilçesinde indirerek, Ocak köyü ile Elmalık köyüne hareket ettiler. Gelen vatandaşlar valiliklerin almış olduğu tüm kararlara uygun hareket ettiklerini dile getirdiler.


Anahtar Kelimeler:
Azmi Karadeniz
3.05.2020 13:04:03
helal be size ben istanbuldayım artık çaylarımı pat pat pat çaaaat,iki saat içşnde toplayacaksınız,,sonra da kalan zamanlarınızda rize trabzon arası yolcu da taşırsınız

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI