Çamlıhemşin'e Çay Fabrikası!

Hem tüketimi hem de ihracatı karşılayacak şekilde yeşil çay üretimi yapacağız.

PAZAR-RİZE 26.09.2013 12:38:38 30 0
Çamlıhemşin




Sütlüoğlu, Türkiye'de yeşil çaya olan talebin her geçen gün arttığını belirterek, 'Biz siyah çay içen bir ülkeyiz ama yeşil çaya olan ilginin her geçen gün arttığını görüyoruz. Bunun için ilgiyi arttıracak çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

ÇAMLIHEMŞİN VE İKİZDERE'YE FABRİKA MÜJDESİ

Birçok ülkede yeşil çayın siyah çaydan daha fazla tüketildiğini ifade eden Sütlüoğlu, 'Üretimimizi arttırarak yeni yeşil çay fabrikaları kurmayı düşünüyoruz. İkizdere ve Çamlıhemşin ilçerine kurmayı düşündüğümüz iki yeşil çay fabrikamızı yatırım programımıza koyduk. Fabrikalarımızı yakın zamanda faaliyete geçirerek yeşil çay üretimimizi arttırmayı planlıyoruz. Hem tüketimi hem de ihracatı karşılayacak şekilde yeşil çay üretimi yapacağız' ifadelerini kullandı.

Sütlüoğlu, yeşil çayda iyi durumda olan Japonya'dan bile daha kaliteli yeşil çay ürettiklerini belirterek, şunları söyledi:

'Dünyada üzerine kar yağan tek çay bizim çayımız. Türkiye dışında çay üretilen her bölgede tarım zararlılarına karşı ilaç kullanma mecburiyeti var. Türk çayında kar ve soğuk doğal yollardan tarım zararlılarını öldürdüğü için tarım ilacı kullanmaya gerek kalmıyor. Hava sıcaklıkları sıfırın altına indiği için tarım ilacı kullanmıyoruz. Yeşil çayın yıllık üretim kapasitesi şu aşamada 150 ton seviyesinde. Yeşil çayı artık herkes tüketiyor. Bunun için siyah ve yeşil çayda meyve ve bitki karışımlı çayların çalışmalarını yaptık. İnşallah kış mevsimine doğru 25 çeşit meyve ve bitki karışımı aromalı çayı piyasaya süreceğiz.'

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI