Bir dokun bin ah işit

Bir dokun bin ah işit

PAZAR-RİZE 31.10.2019 15:23:15 618 1
Bir dokun bin ah işit

Ali Akyıldız

PAZAR-Özellikle uzak illere yolculuk etmek için uçaklar öncelikli sırayı aldı. Uçak bilet fiyatlarının düşmesi ve zamandan edilen tasarruf uçakların tercih edilmesinin başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Vatandaşlar uçakları tercih edince bu durum şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalarda olumsuz etki yarattı.

Otobüslerin bakım maliyetlerini artırırken üstüne birde yakıt fiyatlarında ki artış eklenince birçok firma batmanın eşiğine geldi.

Lüks Karadeniz Firması Müdürü Ayşe Sarıgül “Firmalar bilet fiyatlarını daha fazla ucuzlatamıyor çünkü maliyetler kurtarmıyor. Yakıt fiyatlarının yüksek oluşu doğrudan işlerimize etki eden başka bir konu. Yakıt fiyatlarının yüksek olmasının yanında doların yükselmesi otobüs parçalarının da artmasına neden oluyor. Çünkü bu parçalar yurt dışından geliyor. Dolar artınca otomatikman parçalarda zamlanıyor. Sürecin böyle devam etmesi durumunda birçok firmanın iflas edeceğini düşünüyorum” dedi.

“Bayramları dört gözle bekliyoruz. Her ne kadar koyduğumuz ek seferler dönüşte boş olarak gelse de en iyi iş yaptığımız dönemler bayramlar oluyor. Bayram dışında ki zamanlarda işlerimizin çok iyi olduğunu söyleyemem” diyen Sarıgül, ”Tek sorunumuz uzak şehirlere dolu giden otobüslerimiz geri gelirken neredeyse boş dönüyor. Bu bizi ekonomik yönden etkiliyor. Ülkemizde mazot pahalı olduğu için yeteri kadar kazanamıyoruz. Yolcular genellikle bilet alırken firmalardan indirimli bileti ve ucuz bileti tercih talep ediyorlar. Bizde bunlara cevap veremiyoruz.” ifadesini kullandı.

Bizim sahibimiz yok “ söyleyen Sarıgül “ yolcular dönüşlerde fazla bagaj yanlarında getiriyorlar bunların taleplerini karşılayamıyoruz. Bu da ayrı bir sorun olarak ortada duruyor. Türkiye’nin her yanına, yurt dışına seferler yapıyoruz. İşimiz zor. Sesimizi duyan yok. Diğer sektörlere uygulanan teşviklerin otobüs firmalarına da uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Ccr
31.10.2019 17:08:03
Luks karadenize sahip cikin dogu karadeniz kapandi buda oyle olmasin

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı