Başbakan duysa üzülürdü

YAĞAN YAĞMURLARLA KAPANAN YOL AÇILMADI.MUHTAR DERT YANDI.

PAZAR-RİZE 1.10.2013 11:19:19 26 0
Başbakan duysa üzülürdü



RİZE’DE bir hafta önce yağan yağmurlar sonucu çöken ve ulaşıma kapanan Rize-Güneysu yolunun trafiğe açılamamasına Akarsu, Pekmezli muhtarları ve vatandaşlar tepki gösterdi. Çöken yolda herhangi bir çalışma olmadığını belirten Akarsu Köyü Muhtarı Bayram Dinç; “Bu yoldan zorlukla ulaşım sağlanıyor. Bu yol Başbakanımızın da baba ocağı olan Güneysu ilçesinin yoludur. Kendisi bu yolun kapalı olduğunu bilse üzülürdü” dedi.

Çöken yolda herhangi bir çalışma olmadığını belirten Akarsu Köyü Muhtarı Bayram Dinç; “Bu yoldan zorlukla ulaşım sağlanıyor. Bu yol Başbakanımızın da baba ocağı olan Güneysu ilçesinin yoludur. Kendisi bu yolun kapalı olduğunu bilse üzülürdü” dedi.

Bölgede yağan yağmurların çevreye zarar vermeye devam ettiğini anlatan Dinç, şöyle konuştu: 'Alınan önlemler sel ve göçüklerin oluşmasına çare olmuyor. Bir hafta önce yağan yağmurla gelen dereler Rize ile Güneysu ilçesini birbirine bağlayan kara yolunda tahribata yol açmıştı. Şu an bu yolu kullanan yüzlerce araç ve minibüsler artık Salarha Yolu’nu kullanmaya başladılar. Çökmenin ardından birçok ilçe ve mahalleye su verilemezken yolun yeniden işler hale getirilmesi için çalışmaların yapılmadığı konusunda mahalle ve köy sakinleri tepki gösterdi. Geçen Cumartesi gecesi yağan yağmurlar sonucu çöken yolun ne zaman biteceği konusunda henüz net bir bilgi yok.'

Bir hafta önce sel felaketi olduğunu belirten Akarsu Köyü Muhtarı Bayram Dinç; şunları söyledi: “Bu yolda yaşanan göçüğün ardından yetkililer gelip incelemeler yaptı. Bu bölümden su hattı geçiyor. Su ile ilgili çalışma yapıldı ve bitti. Ancak bu kara yolu bir haftadır kapalı bir çalışma yok. Buradan geçen yüzlerce araç nereden geçecek. Şu an bir kısım araç üstte bulunan stabilize yoldan bir kısmı da karşı ki yoldan ulaşımını sağlıyor. Bu yoldan kontrollü yol verilebilir. Zorlukla ulaşım sağlanıyor. Başbakanımız, baba ocağının da yolu olan bu yolun kapalı olduğunu bilse üzülürdü.

Vatandaşların çok şikayetçi olduğunu belirten Pekmezli Köyü Muhtarı Fazlı Kurt; “Rize’ye inmek için bu yolu kullanıyoruz. Dolmuşlar buradan geçemiyor. Bir kilometre yürüyerek dolmuşlara ulaşıyorlar. Bir haftadır hiçbir çalışma yok. Dolgusu yapılıp asfaltlansa iki günde ulaşıma açılır. Maalesef kimse bu yolun üzerinde durmuyor. Bir çalışma yok. Başbakanımızın ilçesine giden de bir yol. Bir an önce bu yolun yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. Yaşlı ve çocuklar olduğunu anlatan Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bu yolu yetkililer ne zaman yapacak. Şu an hiçbir çalışma ve çalışılacak durumda yok. Yaklaşık 30 köy ve mahallelerin yolunda hiçbir çalışma olmamasını anlayamıyoruz. Tek şeritte olsa buradan kontrollü yol verilebilir. Başbakanımızın haberi olsa bu yol kısa zamanda açılırdı.”

Şahsi arabası olmasına rağmen arabalarını kullanamadıklarını belirten mahalle sakinleri, evlerine ekmek almak için bile yaya kilometrelerce yürümek zorunda olduklarını belirtti.-Günebakış-

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı