Bakan Turhan Pazar’da Havalimanı ve Kız Kulesi’nde incelemelerde bulundu

Bakan Turhan Pazar’da Havalimanı ve Kız Kulesi’nde incelemelerde bulundu

PAZAR-RİZE 1.02.2020 19:32:03 45 0
Bakan Turhan Pazar’da Havalimanı ve Kız Kulesi’nde incelemelerde bulundu

PAZAR-Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Rize’ye gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.

Rize'de yapılması planlanan kentsel dönüşüm için belirlenen revize alan ile şehir merkezini buluşturacak olan Salarha Tüneli'nde incelemelerde bulunan Bakan Turhan ardından Pazar ilçesinde yapımı sürdürülen Rize- Artvin Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.Rize Milletvekili Muhammed Avcı ve Rize Valisi Kemal Çeber ile birlikte Pazar'a gelen bakan Turhan'a Pazar'da karşılama yapıldı.

Bakan Turhan’ı Havalimanı alanında Pazar Kaymakamı Ayhan Tezi ve beraberindekiler karşıladı. Daha sonra Havalimanı toplantı salonunda basına kapalı oturum gerçekleştirildi. Toplantı çıkışı Bakan Turhan açıklamalarda b ulundu

Bakan Turhan, Pazar ilçesinde deniz üzerinde yapım çalışmaları devam eden Artvin-Rize Havaalanı'nı yılsonuna doğru hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Karadeniz üzerinde inşa edilen Artvin-Rize Havaalanı'ndaki çalışmaların büyük hızla devam ettiğine dikkat çeken Bakan Turhan, “Artvin-Rize Havaalanı'nı inşallah bu yılın sonuna doğru hizmete açmayı planlıyoruz. Bu havaalanının açılmasıyla özellikle Rize, Artvin, Ardahan ve Trabzon'un doğu bölgesindeki vatandaşlar ile Erzurum'un kuzey yerleşimlerinde bulunan vatandaşlarımız bu havalimanından faydalanmış olacaklar. Burası 3 bin metre pist boyutu, 60 metre pist genişliği ile tüm uçakların iniş ve kalkış yapabileceği havalimanı olacak.” dedi.

Bakan Turhan ve Kaymakam Terzi daha sonra Pazar KIZ Kulesi’nde aracın içinde incelemelerde bulundu ve ardından Rizespor karşılaşmasını seyretmek üzere Pazar’dan ayrıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI