AVA GİDERKEN AVLANDI!

Doğan acemiliğinin kurbanı oldu.

PAZAR-RİZE 20.09.2013 16:11:11 97 0
AVA GİDERKEN AVLANDI!





Rizeli İş Adamı Ahmet TOK ofisinin önündeki panoya her gün yem verdiği onlarca güvercine saldırmak için harekete geçen yırtıcı kuş yavru Doğan acemiliğinin kurbanı oldu. Güvercinlerinin bulunduğu noktaya istediği şekilde iniş yapamayan genç doğan güvercinlerin bulunduğu panoya çarparak sol kanadından sakatlanarak onlarca güvercinlerin ortasına düştü. 

        
Rizeli İş Adamı Ahmet TOK, 'İş yerimin depo üstündeki panoya her gün konan onlarca güvercine yem veririm. Doğan yukarıdan bu güvercinleri gözüne kestirmiş. Fakat henüz genç olan doğan uçuş tecrübesizliği olacak ki, güvercinlere saldırırken onların önündeki panoya çarparak yaralanıp güvercinlerin adeta kucağına düştü. Sol kanadından bir hayli yararlandı. Benim var olan kuşlarla ilgili kültürüm neticesinde, hemen sakatlandığı kanat bölgesine buz tutuk. Her gün antibiyotik verdik.

Bir hafta gibi bir sürede yoğun tedavimize cevap verdi kısmen iyileşti. Her gün kendisine 300 gr. siyah et yediriyorum. Yanında görevli personellerin kendisine çok iyi bakıyorlar.

  Malumunuz, Doğan doğangiller familyasından yırtıcı kuş türlerindendir. Tedavi süresince birebir temaslarımız neticesinde ayak tırnaklarıyla bir hayli bizleri hırpaladı. Bir zaman daha tedavisine devam edeceğiz. Tam iyileştiğini sezdiğimiz zaman İlim İkizdere İlçesi vadisine giderek kendisini yaşam alanları olan doğa ile baş başa bırakacağız. Yaralanmasına çok üzüldük. Fakat kısa zamanda iyileşmesi için iş yerimizde Doğan için adeta seferberlik ilan ettik. Tedavisinin olumlu sonuç vermesi ve hızla sağlığına kavuşması bizleri çok mutlu etmiştir. Yakında özgürlüğüne kavuşacak, fakat bizlerse ondan ayrılmanın üzüntüsünü yaşayacağız.
'dedi.

  Haber ve Fotoğraf: Bayram Ali Kavalcı

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI