ANLAMLI SERGİ AÇILDI

PAZAR HALK EĞİTİM MERKEZİNDE ENGELLİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER.

PAZAR-RİZE 1.10.2013 08:00:00 11 0
ANLAMLI SERGİ AÇILDI




Naci GÜVEN

Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen belge dağıtımı ve engellilerin emekleriyle ortaya çıkan eserlerden oluşan sergi beğeniye sunuldu.

Engelli kursiyerler protokolden başarı belgelerini alırken onlara yaptıkları el emeklerinden hediyeler sundular.

Engelli vatandaşların yaptığı el emeği ürünler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Serginin açılışına Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Rize Sosyal Hizmetler Müdürü İdris Altuntaş, il yardımcısı Ramazan Kopuz, AK Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız, MHP İlçe Başkanı Ziya Üstbaş ve engelli kursiyerler ile yakınları katıldı.

Kaymakam Aslan, yaptığı açılış konuşmasında, bugün daha farklı daha anlamlı bir seremonide bulunduklarını ifade ederek,“Özel kursiyerlerimizin el emeği, göz nuru eserlerinin sergisinin açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Kursiyerleri ve hocalarını tebrik ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Basa ise özel kişilerin özel sergisini açmaktan ve gezmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Demir, toplumda dezavantajlı kesim olarak tabir edilen insanların bulunduğu cezaevleri, kadın sığınma evleri, rehabilitasyon merkezleri, çocuk esirgeme kurumlarında yaşayanların sosyal hayata adapte olmalarını ve topluma kazandırılmalarını sağlamak Halk Eğitim Merkezlerinin görevleri arasında olduğunu belirtti.

Demir, bu bağlamda ilçedeki Doğu Karadeniz Rehabilitasyon Merkezi açıldığından beri burada çeşitli kurslar düzenlediklerini belirterek, “Temel bilgisayar okur-yazarlığı, okuma-yazma kursları, temel resim kursu en son olarak 13 bayana yönelik el sanatları kursu düzenledik ve geçen hafta sona erdi. Amacımız hem burada yaşayan kişileri onure etmek hem de onlarında topluma kazandırılabileceğini ve ortaya birşeyler çıkarabileceğini göstermek için kursiyerlerimizin hazırladığı el ürünlerini içeren bu sergiyi düzenledik. Sergi her ne kadar küçük çaplı olsa da, hazırlayan kişileri göz önüne aldığımızda manevi değerinin çok büyük olduğu açıktır.13 kursiyerin birkaçı yatalak durumda olduğu için buraya gelemediler bu bakımdan 9 kursiyerimiz burada hazır bulunarak belgelerini aldılar” dedi. 
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI