57. Alay Sancağı RTEÜ'de

Geçtiğimiz yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesinde bulunan 57. Alay Sancağı Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’a sunuldu.

PAZAR-RİZE 3.05.2018 07:47:59 21 0
57. Alay Sancağı RTEÜ

RİZE-Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından Çanakkale Conkbayırı’nda düzenlenen törenle Üniversite Öğrenci Konseyi’ne teslim edilen 57. Alay Sancağı, Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Tayyip BALIKÇILAR tarafından RTE Üniversitesine getirildi. Üniversite Rektörlüğü önünde düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’a sunulan sancak bir yıl süreyle Üniversitede kalacak.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Rektör, Üniversite açısından mutluluk ve gurur verici bir gün olduğunu ifade ederek, “ 57. Alay, Çanakkale Savaşları’nda ilk savaşların başlangıcı olan Anzak Çıkarması’na karşı koyan piyade alayıdır. Bu alaydaki askerlerimizin tamamı şehit olmasına rağmen sancak teslim edilmemiştir. Bu nedenle 57. Alay Sancağı kahramanlık timsalidir. Biz Recep Tayyip Üniversitesi olarak sancağı büyük bir özveriyle muhafaza edeceğiz ve destanını öğrencilerimize anlatacağız.” dedi.

Çanakkale Savaşı’nın kaderini değiştiren ve kahramanlıklarıyla dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran 57. Piyade Alayı Sancak Töreni’ne, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ali Rıza ŞAHİN, Personel Daire Başkanı Halil VELİOĞLU, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa ÇAKIR, Basın-Yayın, Enformasyon ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Taner EROL, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Hasan ÖRÜCÜ, Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Tayyip BALIKÇILAR ve Öğrenci Konseyi Üyesi Ahmet CİVELEK katıldı.

(RTEÜ)


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI