4. ZİRVE TOPLANTISI TAMAMLANDI

AVRUPA BÖLGELER MECLİSİNİN 4. ZİRVE TOPLANTISI TAMAMLANDI.

PAZAR-RİZE 5.10.2013 11:15:15 13 0
4. ZİRVE TOPLANTISI TAMAMLANDI




 
Rize’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Avrupa'da 50'nin üzerinde ülkeden 250 bölgenin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu olan Avrupa Bölgeler Meclisi (AER) Karadeniz Bölge Toplantısı tamamlandı. 

        Toplantı sonrası Rize Valisi Nurullah Çakır’ın tüm katılımcılar onuruna tertip ettiği gala yemeğinde; Bölgeler Meclis Başkanı Hande Özhan Bozatlı yaptığı konuşmada, AER Karadeniz Bölge Toplantısını, Türkiye’nin ve Karadeniz’in incisi Rize’de gerçekleştirmiş olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, sıcak ve samimi ev sahipliğinden dolayı başta Rize Valisi Nurullah Çakır olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
        Rize Valisi Nurullah Çakır, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada ise “Yağmurun ve çayın başkenti olarak tanımladığımız Yeşil Rize’de, edinmiş olduğunuz izlenimler bizim için çok önemli, sizleri Rize’miz de sadece bu tür toplantılarda değil her zaman ağılamaktan onur duyarız” dedi.

        Yemek esnasında halk oyunları ekibinin sergilediği folklor gösterisi, katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Bir müddet halk oyunları ekibini izleyen yabancı konuklar sonra horona eşlik etti.

 

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI