3 Haftalık Hasret sona erdi: Seferler yeniden başladı

Pazar-Rize-Pazar-Ardeşen arasından çalışan dolmuşlar 3 hafta sonra yeniden şartlı ve koşullu olarak seferlere yeniden merhaba dedi.

PAZAR-RİZE 27.04.2020 18:23:09 390 2
3 Haftalık Hasret sona erdi: Seferler yeniden başladı

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Pazar-Rize-Pazar-Ardeşen arasından çalışan dolmuşlar 3 hafta sonra yeniden şartlı ve koşullu olarak seferlere yeniden merhaba dedi.

Koronavirüs (Covit-19) salgını münasebetiyle Rize Valiliğince alınan karar doğrultusunda yaklaşık 3 haftadır çalışmayan Minibüsler 27.04.2020 Pazartesi (bugün) itibarıyla, Rize-Pazar ve Pazar, Ardeşen arasında seferler başladı.

Pazar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Yüksel yaptığı açıklamalarda şu bilgilere yer verdi.” 3 haftadır kilit vurduğumuz seferlere bugün itibarıyla başlamış bulunuyoruz. Bu süreçte konuya yakın ilgi gösteren, Rize valimize teşekkür ediyoruz. Bu bizim için yeterli değil.2 aydır kontak kapatıp, devletimizden hiçbir talepte bulunmadık. Lakin bu süreçte yüzde elli, yüzde elli yolcu kapasitesi olduğundan dolayı zarar etmeye de devam edeceğiz. En azından % 25 zam istiyoruz. Kimse zararına çalışmaz. Araçlarımız seferlere boş gidip geliyor ve hep zarar ediyoruz. Bu saatten sonra biz bu zararı karşılayamayız. Bu hastalık sona erinceye kadar en azından zararımızı biraz olsun gidermiş olur”

Pazar Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İbrahim Benkli, Kısıtlamalı olsa bile, 2 saate, 1,5 saatte bir araç koltuk sayısının yarısı kadar, 7-8 yolcu alarak seferlere başladık. Maskesiz yolcu almıyoruz. Bu konuda sıkı kural uygulanıyor. Şu an için yolcu ücretlerimize zam yapmadık. Aynı fiyatla yolcu taşımaya devam edeceğiz. Bulunduğumuz ortam koronavirüs nedeniyle normal şartlar değil. Şimdilik sabah 7.00’de ilk araç kalkar. Sonraki araçlar 2 saatte bir veya yolcu sayısına göre kalkıyor.” dedi. Kaynak: Minibüs seferleri yeniden başladı” dedi.


Anahtar Kelimeler:
EKREM KURT
27.04.2020 23:08:08
Bu Korana virusunun en çok etkilediği iş otobus ve minibus taşımacılığıdır haftalarca iş yapmamak calışmamak beraberinde elbette bu işle evine ekmek getiren Şöför esnafımızı zor durumda bırakmıştır OSMAN başkanımızın taleb ettiği zam oranı sadece zararın aza indirilmesidir minübislerin calışmadığı zaman rizeye ardeşenw gitmek zorunda olan vatandaşlarımızın ne zorluklar yaşadığını biliyoruz araclar tam dolmuyorki zaten yarısı kadar yolcuyla gitmek zorunda iyileştirme konusunun gercekleşmesi gerek ALLAH söfor esnafımızın yardımcısı olsun

Zam
23.05.2020 16:21:29
Ulan gözünüz doysun be 10 dakikalık yola 4.5 TL alıyolar daha ne zammı istiyosunuz

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı