Haftanın ayet ve Hadisi

Haftanın ayet ve Hadisi

ÖZEL HABER 11.12.2017 10:11:08 195 0
Haftanın ayet ve Hadisi

Haftanın ayet ve Hadisi

Kalpleri taşlaşanlar

“İman edenlerin Allah'ı anma ve O'ndan inen Kur'an sebebiyle kalplerinin ürpermesi zamanı hâlâ gelmedi mi? Sakın iman edenler, kendilerinden önceki kitap verilenler gibi olmasınlar!

(O Kitap verilenler), Kitabı almalarının üzerinden belli bir zaman geçince (artık ona olan saygılarını yitirmişler ve neticede) kalpleri kaskatı kesilmişti. Onların pek çoğu, yoldan çıkmış kimselerdir.”(Hadid: 57/16)

Hadis-i Şerif

“Sizden her kim bir kötülük görürse, eğer gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin. Yetmezse, diliyle düzeltsin. Onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir.”(Tirmizi, Fiten, 11)

Biliyor muydunuz?

Bir zulme, bir haksızlığa göz yummak işlenen zulme ortak olmak demektir. “Zulmedenlere en ufak bir eğilim dahi göstermeyin! Sonra ateş size de dokunur…”(Hud: 11/113) ayeti kerimesine muhalefet etmek anlamına gelir.

Musibetlerin birçok sebebi vardır. O sebeplerden biri de “gaflet uykusuna dalanları” uyandırmaktır. “Ey Müslümanlar! Şundan ders almadınız, bundan ders almadınız. Bakın, şimdi en büyük fitne ile karşı karşıyasınız. Büyük Şeytan, fitne ateşini tutuşturdu. Bundan da mı ders almayacaksınız?

Elinizle düzeltemediniz, sözünüzü kimseye duyuramıyorsunuz. İmanın en alt sınırı olan “kalben buğz etmeyi, zulme rıza göstermemeyi” de mi başaramıyorsunuz?”

“Esaret birilerin sizi zorla yakalayıp elinize kelepçe vurması değil onlar teşebbüs etmeden sizin kendi isteğinizle kelepçelenmek için ellerinizi uzatmanızdır.”

Kudüs, Mescid-i Aksa tüm İslâm âleminin en büyük imtihanıdır. İmanına sadakat gösterenlerle imana ihanet edenleri birbirinden ayırmaktadır. Elenen biz olmayalım...


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı