Vali Çakır'dan çifte Mesaj

Rize Valisi Nurullah Çakır Çanakkale şehitlerimiz ve Yaşlılara Saygı Haftası ile ilgili Mesaj yayınladı

KÜLTÜR 17.03.2014 15:41:55 41 0
Vali Çakır
ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
 Çanakkale Zaferi’nin Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğuna değinen Vali Çakır, Çanakkale Zaferi’nin tarihte eşine az rastlanılır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu söyledi. Çanakkale Savaşı’nda Türk milletinin vatanına olan bağlılığını bir kez daha gösterdiğini dile getiren Vali Çakır, “Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar; Kurtuluş Savaşı'na ve Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir.
Çanakkale Savaşları, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır. Dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı koyuşun, ulusumuzun ortak yazgı etrafında kararlılık ve azim ile birleşerek Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesini yaktığı ve büyük fedakârlıklar sonucunda dünya tarihinin değişmesinde öncü rol oynadığı bir tarih sahnesidir.
Şehitlerimizi hatırlamak, Türkiye’nin tarihi önemini hatırlamaktır. Aziz şehitlerimiz, vatan için canlarını seve seve vermişler, makamların en yücesine erişmişlerdir. Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatan coğrafyasını aynı şuur ve sorumluluk bilinci içinde dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda vermiş olduğumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir. İmkânsızlıklar içinde çok büyük fedakârlıklar ile kazanılan bu zafer bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş olup, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi bizlere göstermiştir.
Devletimizin ve hükümetimizin şehit yakınları için yaptığı düzenlemeler, toplumumuzun sahiplenme duygusu ve kadirşinaslığıyla birleştiğinde üzüntülerimiz bir nebzede olsa hafiflemektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Büyük Türk Milletinin ve Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin bu anlamlı günlerini kutluyorum” dedi. 

YAŞLILARA SAYGI HAFTASI
18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Nurullah Çakır “Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımızı, yaşlılık döneminde unutmamak, bakım, barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde uğraş vermek onları mutlu kıldığı gibi, bizim de yarınlara güvenle bakmamızı sağlayacaktır.” dedi. Yaşlılarına minnet duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı olmayacağını söyleyen Vali Çakır şu ifadelere yer verdi; ”Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.
Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklere sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.”
Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımızı, yaşlılık döneminde unutmamak, bakım, barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde uğraş vermek onları mutlu kıldığı gibi, bizim de yarınlara güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Bu anlayışla hareket eden Devletimiz, bir sınıf veya kesimin değil, bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar yürütmeye çalışmakta, bu bağlamda yoksullar, bakıma muhtaç yaşlılar, çocuklar ve işsizler için özel programlar oluşturarak zor durumdaki vatandaşlarımıza sahip çıkmakta ve kimsesizlik duygusu yaşatmamaya özen göstermektedir. Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ederek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI