Türkiye’nin her bölgesinden talep var

Bir Rizelinin olmazsa olmazı olan kuzinelerin yerini değil soba, doğalgaz bile dolduramıyor.

KÜLTÜR 28.11.2020 17:31:13 95 0
Türkiye’nin her bölgesinden talep var

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Bir Rizelinin olmazsa olmazı olan kuzinelerin yerini değil soba, doğalgaz bile dolduramıyor.

Özel üretim kuzineler, özelikle koronavirüsten korunmak için şehre dönmeyip, köy evlerinde kalanların yanı sıra kent dışından da yoğun talep görüyor.

Rize’nin Pazar ilçesine yıllardır kuzine ustalığı yapan ve Türkiye’nin her bölgesinden kuzine siparişi alıp gönderdiğini dile getiren Cemil Odabaş(52), kuzine sobalara olan ilginin arttığını söyledi. Odabaş “Bu sene Koronavirüs (COVİT-19 salgını nedeniyle satışlardan çok memnunuz” .dedi

Baba mesleği olan kuzineciliği 50 yıldır devam ettiren Cemil Odabaş, “ fiyatlarımız geçen seneye oranla arttı. Malzemelere gelen zamlar artışa sebep oldu.850 TL den satıyoruz. Bu yıl büyük şehirlerden gelenlerin birçoğu salgın nedeniyle dönüş yapmadı. Köyler ilk kez bu kadar kalabalıklaştı. Bizim de satışlarımız arttı.” Dedi.

Odabaşı “ mesleğe çırak bulamıyoruz. O yüzden bu işin son temsilcileri bizleriz. Rize’mizin kültürlerinden Kuzeni(Pilita) da artık tarihe kavuşuyor. Yapacak fazla bir şey yok. Köylerde ev yaptıranlar dahi kaloriferli ev tercih ediyorlar. İlçede Doğalgaz, kalorifer olduğundan satışlarımız yok denecek kadar azaldı. Bu yıl köylerde biraz hareket olunca işlerimizde arttı. Umarım insanlarımız köylerine döner ve boş kalan haneleri canlandırırlar” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI