TURİZM SEKTÖR ÇALIŞANLARI EĞİTİM PROJESİ

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi (TUYUP) Rize-Artvin bölgesi bilgilendirme toplantısı 27 Kasım 2014’te Rize Dedeman Otel' de gerçekleştirildi.

KÜLTÜR 1.12.2014 15:43:22 121 1
TURİZM SEKTÖR ÇALIŞANLARI EĞİTİM PROJESİ
Toplantıya Rize ve Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Soba, bölgede turizm sektöründe faaliyet gösteren otel yöneticileri, birlikler, sanayi ve ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenler ve eğitim kuruluşları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rize Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Karadeniz Bölgesi'nin gelişen turizm potansiyelinin altını çizerek yörenin doğal ve kültürel farklılığıyla yerel turistlerin yanı sıra yabancı turistler için de cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini anlattı. Hocaoğlu bu kapsamda yetişmiş turizm elemanlarına duyulan ihtiyacın altını çizerek TUYUP Projesi'nin önemini vurguladı.

Proje kapsamında çalışmaları süren 'Özel Eğitim Kuponları' uygulaması, Yeşil Yıldız Belgesi Farkındalık Programı, turizm sektörü işgücü araştırması ve online bilgi bankası hakkında detaylı bilgiler verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği eş finansmanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliği ile yürütülen projeyle, eğitim programları kapsamında; katılımcılara toplamda 180.000 saat ücretsiz mesleki alan eğitimlerinin yanı sıra talep edilen tüm yabancı diller ve sosyal konularda ücretsiz eğitimler sağlanmasını planlanıyor.

Projeden eğitim alan yaklaşık 2000 kişinin Ulusal Mesleki Yeterlilik sınav ücretleri karşılanacak. Böylece çalışanlar yeteneklerini belgelemekle kalmayacaklar, işverenler de 4447 Sayılı Kanun çerçevesinde yer alan SGK prim teşviklerinden yararlanabilecekler.

2008 yılında çevre dostu oteller için oluşturulan “Yeşil Yıldız” belgeleme sisteminde sağlanan elektrik teşvikiyle Yeşil Yıldız sahibi işletmeler ülkemizde hızla artmakta. Projeyle her bölgeden ve her yıldız türünden seçilecek 15 örnek işletmeye ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek ve bu işletmelerin geçtiği tüm süreçler diğer işletmelere yol göstermesi amacıyla örnek olarak aktarılacak.

TUYUP Projesiyle ilgili ayrıntılı bilgiye www.tuyup.turizm.gov.tr adresinden ulaşılabilir.
 

Anahtar Kelimeler:
nustafa memoğlu
1.12.2014 18:21:56
toplantıya ticaret ve sanayi odaları çağrılmış turizm ciler katılmış bizim toplantıdan haberimiz olmadı pazar p.t.s.o. veya ayder doğa alabalik çi̇ftliği

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI