TERZİLİK MESLEĞİ TARİH OLUYOR!

Geçmişin gözde mesleklerinden biri olan Terziliğin geleceği tehlikede. Bir dönemin gözde mesleklerden olan terzilik, hazır giyim sektörünün gelişmesiyle birlikte bitme noktasına geldi.

KÜLTÜR 8.09.2014 13:53:14 78 1
TERZİLİK MESLEĞİ TARİH OLUYOR!
Geçmişin gözde mesleklerinden biri olan Terziliğin geleceği tehlikede.

Bir dönemin gözde mesleklerden olan terzilik, hazır giyim sektörünün gelişmesiyle birlikte bitme noktasına geldi.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte fabrikasyon üretime geçen giyim sektörünün temel taşları terziler, sadık müşterileriyle ayakta kalmaya çalışıyor.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte fabrikasyon üretime geçen giyim sektörünün temel taşları terziler, sadık müşterileriyle ayakta kalmaya çalışıyor.

Artık eskisi gibi iş yapamadıklarını belirterek, mesleklerine olan ilginin azaldığını söyleyen, 50 yıllık terzi Ahmet Demircioğlu; mesleklerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. ‘Hazır giyim çıktı terzilik mesleği öldü ‘ diye yakınan terzi Demircioğlu; “Eskiden bayramlarda çok yoğun olurduk, bir dükkanda 6-7 kişi çalışırdık. Artık takım elbise diktiren neredeyse kalmadı. Bu gidişle mesleğimiz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak “ dedi.

Pazar'da çırak olarak başladığı mesleğini yine 50 yıldır sürdüren terzi Ahmet Demircioğlu “Bir zamanlar bizim mesleğimiz oldukça gözdeydi. Ama günümüzde hazır giyime teslim oldu diyebiliriz. Eski işler artık kalmadı. Takım elbise diktiren neredeyse yok diyebiliriz” diyerek hazır giyim sektörünün gelişmesinin terzilik mesleğini de doğrudan etkilediğini söyledi.

'MESLEK SON NESLİNİ YAŞIYOR'

Terzilik mesleğinin son nesli olduğunu söyleyen Demircioğlu, 'Bu mesleğe artık ilgi yok. Burada çalışacak ve işi öğrenecek eleman bulmakta zorlanıyoruz. Böyle devam ederse yeni terziler yetişmeyecek. Belki de kısa bir süre sonra terzilik mesleği tarihe karışacak. Çünkü artık kimse yapmıyor. Bizim mesleğimiz son neslini yaşıyor. Şimdiki gençler bu mesleği istemiyor. Durum böyle olunca yeni genç terziler yetişmiyor. Ben de bu mesleğin son nesli olabilirim' dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
Ahmet Demircioğlu
9.09.2014 21:09:36
abdullah kardeşim, bu meslek üzerindeki görüşünüz hakikaten dogrudur.hazır giyim cıktıkdan sonra meslek e , olan ilgi azaldı.. onun için gelecekte bu meslegin,sonu yoktur. zaten çırakta yetişmemektdir. bu yazının altına bir dörtlü ile cevap vereyim.. ( artik bu meslek bitti - tarihe karışıyor -nam saldı hazır giyim avrupayı aşıyor ) ( cok teşekkür ederim abdullah kardeşime yazıp çizmektir işim benim başka işim ne ) bu meslegi gündeme getirdigin için hakikaten teşekkür ederim ahmet demircioğlu saygılar sevgiler ....

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI