TBMM Başkanı, RTEÜ Kütüphanesinin Açılışını Gerçekleştirdi

Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ise, kütüphanenin nitelik ve nicelik açısından oldukça zengin bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

KÜLTÜR 23.03.2016 18:12:23 37 0
TBMM Başkanı, RTEÜ Kütüphanesinin Açılışını Gerçekleştirdi
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail KAHRAMAN, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ve beraberindekiler eşliğinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Zihni Derin Yerleşkesi içerisinde yeni yerine taşınan ve adı Sadık Kemal Sandıkçı Kütüphanesi olarak değiştirilen Üniversitenin Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail KAHRAMAN’a Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN,  birimler ve binanın donanımı hakkında bilgiler verdi.

Mevcut görüntünün kendisini oldukça memnun ettiğini ifade eden TBMM Başkanı İsmail KAHRAMAN, ilim yuvalarının modern bir yapıya kavuşturulması noktasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ise, kütüphanenin nitelik ve nicelik açısından oldukça zengin bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 bin metrekare alana sahip üç katlı Kütüphane içerisinde; sosyal alan, okuma salonları, toplu çalışma salonları, bireysel çalışma alanları, elektronik kaynaklardan ve internetten yararlanılabilecek bilgisayarların bulunduğu multi-medya salonu, süreli yayın köşesi, ödünç verme ve iade birimleri yer alıyor. Farklı kategoride toplam 41.052 kitabın bulunduğu Kütüphanede, periyodik yayın sayısı 26, elektronik yayın sayısı 48, cd- dvd ve tez çalışmaları ise 504’tür. Ayrıca, söz konusu binada aynı anda 400 kişi çalışma kapasiteli salon da bulunuyor.



 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI