TAŞERON ÇALIŞMASI BAŞBAKAN'DA

EKİM DE BAŞBAKAN ELE ALIYOR.

KÜLTÜR 29.09.2013 08:28:28 11 0
TAŞERON ÇALIŞMASI BAŞBAKAN



Kazım Erdoğan, yaptığı açıklamada, Başbakan ve ilgili bakanlığın her fırsatta memur ve işçinin sosyal haklarının yanı sıra diğer sorunlarına da çözüm arayışına girmesinin işçi ve memur adına sevindirici olduğunu fakat her fırsatta unutulan taşeron işçilerinin sorunlarının ve sıkıntılarının gün geçtikçe arttmasına rağmen hükümetin gerekli adımları atmadığını kaydetti. Erdoğan,'Dünyanın hiç bir ülkesinde Türkiye'deki gibi bir uygulama söz konusu değildir. Ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlardaki bütün işleri taşeron olarak çalışan bizler yapmaktayız. Mesai mefhumu gözetmeksizin işten atılırım korkusu ile zor şartlara rağmen işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Fakat buna rağmen emeğimizin karşılığını alamamızın üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz.' dedi.

Çözüm başbakan

Taşeron işçilerin sorunlarının çözümünün başbakan olduğunu kaydeden Erdoğan, 'Bizim asıl sorunumuz statümüzün olmaması iş garantimizin olmamasıdır. Artık mağduriyet yaşamak istemiyoruz. Artık birilerinin sebepsiz zenginleşmesini istemiyoruz. Bizim statü ve iş garantisi sorunumuzun çözümü başbakandır. Nasıl ki Kızılay'da çalışanlara öncesinde 4/b, sonrasında 4/a veriliyorsa başbakanımızdan bizlere de statü ve iş garantisi verilmesini istiyoruz. Başbakanımız kürtaja cinayet diyor. Peki, 5 kişilik aileyi asgari ücrete mahkum edenler cinayet işlemiyor mu? Cinayet sadece ölümle mi oluyor? Asıl cinayet ölüme mahkum etmek değil midir? Bizlerin kamuya maliyeti bin 400 TL iken aldığımız para bunun yarısıdır. Diğer yarısının ise nereye ve kimin cebine gittiği bile belli değildir' ifadelerini kullandı.Yeni şafak 


BAŞBAKAN ERDOĞAN ALT İŞVERENLİK KONUSUNDA ÇALIŞMA BAKANLIĞININ UZUN SÜREDİR HAZIRLIK YAPTIĞINI SÖYLEYEREK,EKİM AYINDA ÇALIŞMA BAKANI FARUK ÇELİKİN BU ÇALIŞMALARI ÖNÜNE GETİRECEĞİNİ BİLDİRDİ.ÇALIŞMA MECLİSİ KIDEM TAZMİNATI-TAŞERONLUK GİBİ İŞ HAYATINI İLGİLENDİREN KONULARI ELE ALACAK.. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI