ŞUBAT’TA UÇUŞA HAZIR

Ordu- Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yaptığı açıklamada, “Şu anda Türkiye’nin deniz üstüne yapılan ilk hava limanındayız.

KÜLTÜR 13.11.2013 07:52:52 15 0
ŞUBAT’TA UÇUŞA HAZIR



Ordu- Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yaptığı açıklamada, “Şu anda Türkiye’nin deniz üstüne yapılan ilk hava limanındayız.

Pistin asfalt çalışmasında 2 bin 350. metredeyiz. Dolgunun bitmesine yaklaşık 180 metrelik bir alan kaldı. Herhangi bir doğa olayı yani kar yağmur yağmaz ise burası yani pist üzerine tekrar yapılacak olan 4 cm’lik asfalt ile 15 Aralık tarihinde bitiyor. Apron için 4 metre genişliğinde betonlar dökülüyordu. Betonlarda döküldü. Elektrikleri ile beraber zannediyorum Şubat ayı itibariyle bitecek. Mendireklerde sona yaklaşıldı. Apronların ihalesi de 9 Aralık tarihinde teklif alınarak gerçekleştirilecek. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde buradan yolcu seferleri başlayacak” şeklinde konuştu.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, havalimanı inşaatından önce Ordu Çevre Yolu ve Karadeniz-Akdeniz yolunun şantiyesinde de incelemeler de bulunarak şantiye yetkililerinden bilgi aldı.

Çevre yolundaki incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Çiftçi, Ordu Çevre Yolu’nun Ordu’nun önemli projelerinden biri olduğunu belirtirken, “Bu çevre yolu 45 dakikalık geçiş sürecini 15 dakikaya indirecektir. Ordu trafiğini de rahatlatacaktır. Çevre yoluyla beraber yolun geçtiği alana doğru şehrin gelişeceğini de biliyoruz. Buraya ilk atandığım zamanda kamulaştırma sorunundan bahsedilmişti. Son kamulaştırmalar bu yıl sonu itibariyle bitmiş olacaktır. Şu anda Ordu Çevre Yolu’nda yüzde 50’lik bir bitme var. İnşallah diğer işlerimizde kavşaklarımız ile tünellerimiz ile hızlı bir şekilde bitecek. Trafik yönünden rahatlayacağız” diye konuştu.taka 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı