"Sersem kocanın kurnaz karısı" Rize'de sahne alıyor

İsmail Kahraman Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde sezonun ilk oyunu Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun “SERSEM KOCANIN KURNAZ KARISI” adlı oyunu olacak.

KÜLTÜR 28.10.2017 09:40:34 17 0
"Sersem kocanın kurnaz karısı" Rize

Haldun TANER’in yazdığı oyunun yönetmeni ise Saydam YENİAY.

KONU;

Tanzimat Dönemi Türk Tiyatrosunun yaşadığı kimlik sorununa komik bir dille çözüm önerisi aramaktadır. Gerçekle oyunun iç içe geçtiği ''oyun içinde oyun'' kurgusuyla ilerleyen oyunda; Moliere'in ''George Dandini'' piyesini üç farklı yorumla sahnelemeye çalışan bir kumpanya çıkar karşımıza. Thomas Fasülyeciyan öncülüğünde kurulan bir tiyatro topluluğu İstanbul'da yaşadığı birtakım sıkıntılardan dolayı Bursa Valisi Ahmet Vefik Paşa'nın desteğini almak üzere Bursa şehrine gelir. Ahmet Vefik Paşa tiyatrocuları büyük bir sevinçle karşılar, bir tiyatro binası kurup hepsini maaşa bağlar.


Batı tarzı tiyatro formunu önemseyen Thomas Fasülyeciyan ile tülûat tiyatrosu ustası Küçük İsmail Efendi arasındaki tatlı çatışmadan doğan komik öğelerle bezeli oyun, tiyatromuzun geçmişte yaşadığı sıkıntıları tarihsel bir süreç içerisinde seyirciye aktarır.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 31 Ekim - 01 Kasım 2017 Salı ve Çarşamba akşamları saat:20:00’de sahnelenecek olan oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilir.
 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI