Seçim Öncesi Başbakan Tarafından Açıklanacak

15-20 uçuşun gerçekleştirilebileceği ve yolcu sayısının günlük ortalama 2 bin 500’e ulaşacağı kaydedildi. Bu çerçevede havaalanı rantabl bulunduğu belirtildi.

KÜLTÜR 13.11.2013 17:12:12 42 0
Seçim Öncesi Başbakan Tarafından Açıklanacak




Rize için çok önemli bir proje


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Rize STK’larının hazırladığı havalimanı raporu doğrultusunda deniz doldurularak bir havalimanı yapılması için araştırmaların devam ettiği öğrenildi.

Rize kamuoyunda son yıllarda çokça tartışılan ve siyasi irade tarafından da sahiplenilen Rize Havalimanı için bir aşama daha katedildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son Rize ziyareti esnasında Rize Milletvekili Hasan Karal’ı havalimanı konusunda bir rapor hazırlamak için görevlendirmişti. İlgili kurumlar ve STK’ların hazırladığı rapora göre; Rize Havalimanı’nın bugünkü şartlarda yapılması halinde yıllık ortalama 850-900 bin yolcu ve günde ortalama 15-20 uçuş kapasitesinin olduğu tespiti yapılmıştı. Aynı raporda Havaş’ın Rize’ye günde 17 otobüs seferi düzenlediği ve özel araçları ile birlikte Trabzon Havalimanı’nı kullanan günlük yolcu sayısının ortalama 2500 kişi olduğu belirlenmişti.

Bu rapor doğrultusunda gerekli incelemeleri yapan ilgili kurumların havalimanının yapılacağı yer için tespit çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan havalimanının deniz dolgusu yapılarak inşa edileceği bilgisine ulaşıldı.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI