SARIKAMIŞ'A İLGİNÇ YOLCULUK.

“Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu” kapsamında Sarıkamış’a gitmek için İstanbul’dan yola çıkan bisikletçiler

KÜLTÜR 30.12.2013 16:18:18 27 0
SARIKAMIŞ

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bisiklet İl Temsilciliği tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu’na katılan bisikletçiler Trabzon’da mola verdi. 1915 yılında Zemheri ayında donarak hayatını kaybeden 90 bin şehidin anısına gerçekleştirilen tur kapsamında Trabzon’a gelen bisikletçiler, bir gece konaklamalarının ardından Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törenle Sarıkamış’a uğurlandılar.

Sarıkamış’ta donarak hayatını kaybeden 90 bin şehidimizin her birimizin üzerinde çok büyük hakkı vardır

Törende Sarıkamış şehitlerini rahmet ve minnetle anarak konuşmasına başlayan Vali Öz, “Tarihte çok acı olaylar yaşandı. Bu memleket kolay yurt olmadı. 1071 Malazgirt ile bu coğrafyaya adımımızı attığımız günden bu yana maalesef her zaman içten ve dıştan düşmanlarımız oldu. Tarihte yaşanan bu olaylara bugünkü gözle baktığımız zaman iyi bir şekilde değerlendiremeyebiliriz. O günün şartlarında yaşanan olayları değerlendirirsek her zaman daha sağlıklı bir sonuç elde edebiliriz. Özellikle Osmanlının gerileme döneminden itibaren bütün cephelerde verilen mücadeleler aslında çok büyük mücadelelerdir. 7 düvele karşı mücadeleler verdik. Sarıkakamış’ta yaşanan bu elim olay 90 bin şehidimize mal oldu. Ancak Sarıkamış, Çanakkale ve Milli Mücadele gibi olaylar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına vesile olan önemli olaylardır. Tarihin bütün aşamalarında bu memleket ve bu millet için kan veren can veren, Sarıkamış’ta donarak hayatını kaybeden 90 bin şehidimizin her birimizin üzerinde çok büyük hakkı vardır. Onlara saygı duymak bizim en büyük borcumuz ve vebalimizdir. Kahramanlıklar bilgisayar oyunlarında olduğu gibi kolay kazanılmaz. Şehit vermek kolay bir iş değildir. Bu ruhu, geçmişe olan saygıyı unutmamamız için yaşananlardan ders almamız gerekiyor. ‘Türkiye şehitlerine yürüyor’ sloganıyla Sarıkamış ve bütün cephelerdeki şehitlerimiz saygı ve rahmetle anılıyor. Bisiklet Federasyonumuzun düzenlediği ve şampiyon sporcularımızın da katıldığı bu etkinlik çok önemli bir etkinliktir. Milletimizin bu hatırayı yaşaması ve yaşatması için gerçekleştirilen bu etkinlikte emeği olanlara teşekkür ediyorum. Geçmişi bilip, ondan ders alarak geleceğe emin adımlarla hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Törende konuşan İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi ve Kafile Başkanı Tuna Akyüz ise, “Biz bisiklet sporcuları olarak geçmişimize, tarihimize çok önem veriyoruz ve gelecek nesillere de bunu anlatmanın yollarını arıyoruz. Bu uğurda geçmişimizi, genç kardeşlerimize hatırlatmak üzere, Sarıkamış’ta donarak ölen ve bize bugünleri armağan eden ecdadımıza bisiklet camiası olarak minnet duygularımızı ifade edebilmek, vatan toprağından birer nebze mezarlarına örtebilmek için dualarla yola çıktık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi ve Kafile Başkanı Tuna Akyüz, Vali Öz’e flama hediye ederken, Vali Öz ise bisikletçilere Sarıkamış’taki şehitliğe götürülmek üzere bir kavanoz Trabzon toprağı verdi.

Valilik önündeki Atatürk Alanında düzenlenen törene, Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Keleş, Günal Genç, İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk ile ilgili müdürler ve milli sporcular katıldı. Tören sonrası bisikletçiler Valilik binası önünde fotoğraf çektirerek Vali Öz’ün verdiği startla yola çıktılar. Toplam bin 856 kilometre pedal çevirecek olan grup, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars illerini geçerek Sarıkamış’a ulaşacak.TAKA 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI