RİZELİ HASAN İSTİF’IN“MAKAM ODASI”

Rize, Güneysu doğumlu Sn. Hasan İstif, bir dönem Rize’de gazetecilik ve vekil öğretmenlikte yapan, çalışkan, araştırmacı, verimli ve de meraklı topluma güzel ve faydalı duygular aşılamak için çalışan mesleğinde başarılı bir hem

KÜLTÜR 1.02.2017 10:31:07 25 1
RİZELİ HASAN İSTİF’IN“MAKAM ODASI”

Bayram Ali Kavalcı

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Mezunu Hasan İstif, 2015 yılının Şubat ayında Pazar İlçemizin Nüfus Müdürlüğünden, Kocaeli-Dilovası İlçesi Nüfus Müdürlüğüne atandı. 

Eski meslektaşımız, Dilovası İlçesinin başarılı Nüfus Müdürü, kıymetli hemşerimiz yazar Hasan İstif bey, yazma ve araştırma merakını kaleme almış olduğu, “MAKAM ODASI” ismini taşıyan 250 sayfalık bir kitabıyla taçlandırmış oldu.

Yaklaşık iki yılda hazırlamış olduğu Yöneticiliğe yönelik ilginç ve yöneticilikte bir o kadarda öncelik alma, strateji belirleme noktasında ülkemizde ki ve yabancı ülkelerdeki ve de geçmişte tarihimizde önemli başarıları kayıtlara geçmiş olan idareci ve yöneticilerin örnekleriyle süslenmiş bir eser.  Bence her yöneticin okuması gerek sıkıcı olmayan akıcı üslupla kaleme alınmış birkaç günde okunacak faydalı bir kitap.

Yönetici yazar, Hasan İstif kitabının önsözünde, “Bu kitabı hazırlamamdaki gayem, edebi bir eser, ya da akademik bilgilerle dolu bir kitap ortaya koymak değil, bilgiçlik taslayarak, laf ebeliği yapmak hiç değil. Maksadım, yönetenin nasıl yönettiğini, çalışanın nasıl yönetildiğine, yönetimde kaliteyi ve temsili yakalama, ast, yetki verme ve mutlaka güvene dayalı kontrol, üst ilişkileri ve iletişim,  başarı ve ödüllendirme uygulamalarına katkıda bulunmaktır. Akademik detaya kaymadan konuları sade bir tanımla ele alınarak, hereksin kendine göre bir eksiğini gidereceği özellikleri taşımasına gayret ettim. Ecdadımızın asırlardır yürüttüğü başarılı devlet yönetiminden örnekler verdim. Herkesin keyif alarak okumasına gayret ettim ”diye açıklamış.

Eski meslektaşımız, sevgili hemşerimiz, yönetici yazar Hasan İstif bey, “MAKAM ODASI” isimli kitabını imzalayarak bana kadar ulaştırmış oldu. Birkaç günde oldukça akıcı bir üslupta kale aldığı bu önemli kitabına sosyal sorumluluk kapsamında katkı sağlayan Adnan Sak ve Cemil Daşdemir beyleri kitaba katkılarından dolayı bende kutluyorum. Hasan İstif beyin gençlik yıllarından bu günlere gelen yazma merakının kitaba dönüşmesinin ikinci kitabıyla devam edeceğine inanıyorum.  Çünkü kendisinde o yetenek, donam ve bilgi vardır.

Bendenizin eğer bir gün Dilovası’na yolum düşerse hemşerim sevgili Hasan İstif Müdürümüzü MakamOdası’nda ziyaret edeceğim inşallah. Tebrikler güzel hemşerim.


Anahtar Kelimeler:
Yusuf KAMBUR
3.02.2017 19:28:36
hasan i̇sti̇f beyi tebrik ediyorum. başarılarının devamını diliyorum

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı