RİZE’DE MÜZİK SANATI ALANINDA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

RİZE’DE MÜZİK SANATI ALANINDA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

KÜLTÜR 13.12.2018 13:40:39 17 0
RİZE’DE MÜZİK SANATI ALANINDA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Türkiye’nin önemli Üniversitelerinden birisinin bulunduğu ve 30 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Rize’de, oldukça zayıf olan müzik konser ve etkinliklerinin artırılması düşüncesinden yola çıkan Rizeli KTÜ Öğrencisi Murat Demircan, “Rize’de son yıllarda bitme noktasına gelen müzik etkinliklerinin yükünü yüklemek üzere memleketim Rize’de, medya ve müzik organizasyonumuzun ofisini hizmete açmış oldum.” dedi.

DCan Medya ve Organizasyon Kurucusu Murat DEMİRCAN (24), “Müzik etkinliklerimizi ülkemizin oldukça sevilen, müzikleri popüler ve de düzgün bir kişiliğe sahip sanatçılardan seçiyoruz. Gecen Eylül ayı içerisinde Cem Adrian’ı, Kasım ayında ise, Ekin Uzunlar’ı Rize’ye getirme başarısı gösterdik. İki sanatçıda Rize’yi ve insanlarını çok sevdiklerini dile getirerek, ileriki aylarda tekrar Rizeli gençlerle buluşmak istediklerini dile getirdiler. KTÜ’de Üniversite eğitimime devam ederken, bir yandan da sanatsal alanda, başat Rize eğitim gören ve yaşayan gençlerimiz olmak üzere Rize’nin sosyal hayatına katkılar sağmak için çalışıyorum. 5 yıldır Türkiye çapında birçok organizasyonun içinde yer aldım. Üniversite tatilinde Rize’ye geldiğimde ise bu tarz etkinliklerin Rize’de durma noktasında geldiğini gördüm. O dönemde belediye desteği ile Ordu, Giresun, Artvin gibi şehirlerde ulusal çapta sanatçı konserleri düzenlenirken, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önem verdiği şehri Rize’nin sanatsal acıdan bu kadar geride kalmış olması ise beni üzmüş ve bu noktada önemli atılımlar yapmaya sevk etmiştir. ”dedi.

Rize’de doğup büyüyen Murat DEMİRCAN, “Bir şehirde yapılan sosyal ve sanatsal etkinlikler o şehrin kalitesini ve yaşam sevincini artırır ve şehre gelen üniversite öğrencilerini de mutlu eder. Çaydan başka geçim kaynağı olmayan şehrimiz için Üniversite öğrencilerimiz, hem şehrimizin misafiri, hem de çok büyük bir nimettir. Öğrenciler iyi davranmak ve öğrencilere bu tarz etkinlikler sunmak çok önemlidir. Ayrıca şehre gelen sanatçılar Rize’nin reklamına da önemli katkı sağlamaktadırlar. Umarım halk ve Rize şehrinin kurmayları bu durumun bilincinde olur ve kültüre ve sanata daha çok önem verir. Son iki ayda iki başarılı organizasyona imza atan genç iş adamı 29 Aralıkta son yıllarda yaptığı şarkılarla müzik listelerinin zirvesinde yer alan Merve Özbey ve ünlü yapımcı Erdem Kınay’ı Rize Kapalı Spor salonunda sevenleriyle buluşturacağız.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI-


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı