RİZE TİCARET BORSASI KASIM’DA DİYARBAKIR’IN ONUR KONUĞU OLACAK

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ı ziyaret ederek, Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler F

KÜLTÜR 22.09.2021 13:28:19 171 0
RİZE TİCARET BORSASI KASIM’DA DİYARBAKIR’IN ONUR KONUĞU OLACAK

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ı ziyaret ederek, Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı hakkında bilgi verdiler. Ziyarette Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Meclis Başkanı Resul Okumuş, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu hazır bulundu.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Ziyarette 16-21 Kasım 2021 tarihinde yapılması planlanan Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na Rize’nin onur konuğu olarak katılımıyla ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Rize Ticaret Borsası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Çaykur ve Çaykur Rizespor’un katılımıyla gerçekleşecek fuarda Rize’nin yöresel ürünleri ve Rize çayı tanıtılacak. Rize çayının demleme usulleri ve tadımı yapılacak.

Bu tür organizasyonların şehirlerin kültürlerinin tanıtımı için çok önemli olduğunu belirten Mehmet Erdoğan, “Çayımızın Diyarbakır’da tanıtılması için güzel bir fırsat. Fuarda, doğru demleme yöntemlerini Çay Tadımcısı uzmanlarımızla güzel bir tanıtımla anlatma fırsatı bulacağız” dedi. Ziyaretin anısına karşılıklı hediye takdimiyle son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI