RİZE SARIKAMIŞTA ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

Sarıkamış Harekât'ında şehit düşen 90 bin Türk askeri, Rize ve yurdun değişik yerlerinden buraya giden binlerce kişi tarafından dualarla anıldı.

KÜLTÜR 6.01.2014 08:36:36 24 0
RİZE SARIKAMIŞTA ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde bulunan Allah-u Ekber Dağları'nda, Sarıkamış Harekât'ında şehit düşen 90 bin askerimiz 99’uncu yıl dönümünde dualarla anıldı.

Kars’ın geçmişte yaşadığı zaferlerle dolu tarihinde Sarıkamış Harekâtının ayrı bir yeri var. 90 bin askerin elverişsiz ortam ve eksi 40 derece soğuk hava şartlarında canlarını ortaya koyarak gerçekleştirdiği zafer, yıllarca hafızalardan silinmeyecek bir destan bıraktı. Sarıkamış Harekâtı’nın 96. yılı anma törenleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor” yürüyüşü tamamlandı.

anma2.20140105164319.jpg

Düzenlenen programlara Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı başta olmak üzere 100 kişilik ekip Rize’den katıldı.

Cumartesi günü başlayan ve Pazar günü son bulan anma Töreni kapsamında ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla Şehitlerimiz anısına yapılan Buzdan Heykel açılışı yapıldı. Buzdan Heykellerin üzerine Kırmızı Karanfiller bırakıldı. Açılışın ardından Toprak otelde Sarıkamış şehitlerini anlatan panel gerçekleştirildi.

Program Pazar günü Sarıkamış şehitlerinin anısına Allah-u Ekber dağlarına doğru halk yürüyüşüyle devam etti. Rize’den 100 kişilik gurubun katıldığı yürüyüşte, binlerce insanın getirdiği tekbir sesleri dağları inletti. Dağın yamacında bir araya gelen Rize grubu burada tüm şehitlerin ruhuna dualar etti.

anma1.20140105164343.jpg

Yürüyüşün ardından anma programı Kars’ın Sarıkamış İlçesine bağlı Şehitler Mahallesi’ndeki yukarı Sarıkamış Şehitliği’nde düzenlenen törenle son buldu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptığı açıklamada; “Sarıkamış’ta 90 bin askerimiz şehit düşmüştür. Büyük çoğunluğunu da Rizeli hemşerilerimizin dedeleri, amcaları oluşturmaktadır. Biz de Rize ekibi olarak bu etkinliklere katıldık. Burada sadece biz değil yurdumuzun dört bir tarafından insanlarımız bu etkinliklere katılmak üzere burada bulunuyor. Dedelerimiz yıllar önce bu dağlarda bu soğukta zor şartlarda bu vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet geride kalan yakınlarına uzun ömür ve sabır diliyorum. Gönül isterdi ki bu etkinliğe Rize’den daha kalabalık bir gurupla katılalım fakat Belediyemiz bu bütçeyi karşılayacak durumda değil. İleriki yıllarda Rizeli hemşerilerimizin de ferdi olarak bu etkinliklere katılmasını bekliyorum” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI