Rize, EMİTT Fuarı`nda

Emitt organizasyonluğunda bu yıl 20’incisi düzenlenen ve Türkiye'den 81 ilin yanı sıra 70'in üzerinde farklı ülkelerden 4 bin 500 sektör temsilcisinin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Emitt Fuarının açılışı İstanbul Beylikd?

KÜLTÜR 28.01.2016 14:28:05 38 0
Rize, EMİTT Fuarı`nda
Rize'den, Rize Valiliği öncülüğünde Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası’nın katıldığı Uluslararası Emitt Fuarı, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında tanıtıma başladı.

Emitt Fuarı açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve fuara katılan illerin valileri ve belediye başkanları ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Emitt Fuar açılışına Rize’yi temsilen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları İsmet Sivrikaya ve Mustafa Arıcı hazır bulundu.

81 ayrı ilden Anadolu kültürlerinin yer aldığı Emitt Fuarında Rize Valiliği tarafından bir stant oluşturuldu. Oluşturulan stant da Rize'nin turizm alanları, yöresel gıda ürünleri ve kendine özgü mimarisi anlatılıyor. Ayrıca Rize Belediyesi bünyesinde fuara katılan yöresel müzisyenler ilimizin yöresel çalgı aletleri Tulum, Kemençe ve Armonika'yı dünyaya tanıtıyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yapmış olduğu açıklamada, “Rize Valiliğimizin öncülüğünde Rize Belediyesi olarak, Rize’nin Turizm alanında diğer paydaşları ile birlikte ilimizin tanıtımına katkı sağlamak çabası içerisindeyiz. Rize denince akıllara başta çay gelmektedir. İlimizde her gün daha da gelişen çay üretiminde Siyah Çay ve Yeşil Çay üretiminin yapıldığı bilinmektedir. Şirin ilimizin yaylasının, muhteşem doğasının, yemek kültürünün tanınması için çaba sarf ediyoruz. Bu gibi Uluslararası fuarların ilimize katkısı büyük olacağına inanıyoruz. Rize’yi daha büyük bir Turizm şehri yapmayı hedefliyoruz”
dedi.

Kemençe ve Tulum sesiyle dikkat çeken stantta Rize’nin turizm alanında aktif bir şehir olduğu, hazırlanan kitapçık ve broşürlerle ziyaretçilere aktarılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Rize standını ziyaret etti. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Bakan Ünal’ı karşılayarak kendisine Rize Çayı ikramında bulundu. Başkan Kasap ayrıcı Bakan Ünal’a Rize’de yürütmekte oldukları kültürel ve sosyal faaliyetlerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca Rize standını ziyaret edenler arasında Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de vardı.

Türkiye’nin önde gelen bütün seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin, otellerinin, ayrıca belediyelerin, valiliklerin ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı fuarı geçen sene 142.100 kişi ziyaret etmişti.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI