RİZE 100 KİŞİ İLE SARIKAMIŞ'A GİDİYOR

Cumartesi günü başlayacak ve Pazar günü son bulacak olan anma Töreni kapsamında Rize grubunun da Allah-u Ekber Dağları’na yapılacak olan yürüyüşte yerlerini almaları bekleniyor.

KÜLTÜR 3.01.2014 12:38:38 14 0
RİZE 100 KİŞİ İLE SARIKAMIŞ

 

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde bulunan Allah-u Ekber Dağları'nda, Sarıkamış Harekât'ında şehit düşen 90 bin asker için düzenlenecek olan anma törenine katılmak üzere  Rize’den yaklaşık 100 kişilik grup Kars’ın Sarıkamış ilçesine hareket etti.

            Kars’ın geçmişte yaşadığı zaferlerle dolu tarihinde Sarıkamış Harekâtının ayrı bir yeri var. 90 bin askerin elverişsiz ortam ve eksi 40 derece soğuk hava şartlarında canlarını ortaya koyarak gerçekleştirdiği zafer, yıllarca hafızalardan silinmeyecek bir destan bıraktı. Sarıkamış şehitlerini anma programı kapsamında “Türkiye Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor” yürüyüşün de Rize’den hareket eden 100 kişilik grup’a Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’da eşlik ediyor.

            Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı başta olmak üzere Başkan Yardımcıları,Özel Kalem Müdürü, AKPARTİ Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi,Baro Başkanı ve Üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik ekip Rize’den sabahın erken saatlerinde ayrılarak Sarıkamış’a doğru yola çıktılar.

            Cumartesi günü başlayacak ve Pazar günü son bulacak olan anma Töreni kapsamında Rize grubunun da  Allah-u Ekber Dağları’na yapılacak olan yürüyüşte yerlerini almaları bekleniyor.

 

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yapmış olduğu açıklamada; “Sarıkamış’ta 90 bin askerimiz şehit düşmüştür. Büyük çoğunluğunu da Rizeli hemşerilerimizin dedeleri, amcaları oluşturmaktadır. Bizde Rize Belediyesi olarak Meclis üyelerimiz ve daire Müdürlerimizden oluşan gurubumuzla bu etkinliklere katıldık. Burada sadece biz değil yurdumuzun dört bir tarafından insanlarımız bu etkinliklere katılmak üzere Kars’ın Sarıkamış ilçesine hareket ediyoruz. Dedelerimiz yıllar önce bu dağlarda bu soğukta zor şartlarda bu vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet geride kalan yakınlarına uzun ömür ve sabır diliyorum.

 

  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI