Rıdvan Şükür, İzmit’in Cumhuriyet bayramlarını kitaplaştırdı

Tarihçi Rıdvan Şükür, “Cumhuriyet bayramlarında İzmit” çalışmasında bayram kutlamalarını ele aldı.

KÜLTÜR 13.07.2021 10:59:53 22 0
Rıdvan Şükür, İzmit’in Cumhuriyet bayramlarını kitaplaştırdı

Tarihçi Rıdvan Şükür, “Cumhuriyet bayramlarında İzmit” çalışmasında bayram kutlamalarını ele aldı.

Şükür, Millî mücadele yıllarının önemli olaylarını; milli günlerimiz ve bayramlarımız olarak kutladığımızı, Cumhuriyetin ilanının da bu önemli günlerin başında geldiğini söyledi.

Milli bayramlarımızdan Cumhuriyet Bayramının İzmit’te meydanlarda yapılan kutlamalar, resmigeçitler ve fener alayları ile anlam bulduğunu belirtti.

İzmit’te Meydanlarında kutlanan Cumhuriyet Bayramlarının kamu yöneticileri ve halkı bir araya getiren sosyal etkinlikler olarak hafızalarda kaldığını ifade etti. Ayrıca İzmit’teki kutlanan Cumhuriyet Bayramı törenleri içinde 10. Yıl kutlamalarının diğerlerine göre biraz daha ön plana çıktığının bilindiğini söyledi.


Şükür, Kitap çalışması içinde İzmit’te yayınlanan dönemin gazetelerinde ki Cumhuriyet Bayramı haberleri dışında, Kocaeli valiliğinin bayram kutlama programları ve Cumhuriyet Bayramı fotoğrafları bolca kullanıldığını belirtti. Ayrıca, Çalışmalarındaki amacının ise çevre kültürüne katkı sunmak olduğunu ifade etti. “Cumhuriyet bayramlarında İzmit” kitap çalışması Rıdvan Şükür’ün yayınlanmış beşinci kitabı oldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı