Pazarlar Ankara'yı coşturdu.

Pazarlar Ankara'yı coşturdu.

KÜLTÜR 30.01.2019 09:01:27 119 0
Pazarlar Ankara

Pazarlar derneğinde bir ilke imza atıldı, Ankara Rize Pazarlar Derneği bünyelerinde oluşturduğu Türk Sanat Müziği Korosu ilk konserini verdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı, Başkan yardımcıları ve vekillerin katıldığı konser büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 500 kişi ile Pazarlı, Rizeli ve Rize sever dostlarıyla konser salonu doldurdu. Ankara Rize Pazar dernek başkanı Selahattin bal yaptığı açıklamada;

“Biz Pazarlılar ve Rizeliler doğduğumuz topraklardan ve kültürümüzden kopmadan doyduğumuz topraklarda yaşayan kişileriz. Yöre kültürümüzü yaşatmak gelecek nesillerimizin Pazarlı, Rizeli Karadenizli kalmalarını sağlamak adına sosyal ve kültürel faaliyetler de bulunuyoruz. Bulunmaya da mecburuz. Rize ve Karadeniz kültüründe sadece tulum kemençe Karadeniz türküleri ve horon yok, Bize Dernek olarak Ankara’da Rizeli bestekârlardan, Tüm Türkiye'ye mal olmuş merhum Sadettin Kaynak eserlerini okuyan bir koro oluşturduk. Üç aydır çalışmalarını sürdüren koromuzla 2019'un ilk konserini verdik. Hemşerilerimizin büyük ilgisi ile karşılaştık amacımız hemşeriler arasında birlik beraberlik ve hemşeri kaynaşmasıdır. Kültür mozaiğimizi unutturmamaktır, tüm katılımcılara Rize sever dostlarımıza teşekkür ediyoruz Pazarımızı Rize’mizi, Ankara’da en güzel şekilde temsil etmeye devam diyoruz “dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI