PAZAR'A MODERN HÜKÜMET KONAĞI

İhale sürecinin tamamlanmasıyla 4 ay önce inşaat sürecinin başladığı Pazar Hükümet Konağı ve Otopark İnşaatı, 2015 yılında hizmete açılacak.

KÜLTÜR 3.01.2014 12:51:51 35 1
PAZAR
CENGİZ YILDIRIM
Pazar şehir merkezi Belediye Meydan Parkı karşısındaki eski 50. Yıl İlkokulu’nun bulunduğu alanda inşaatına Eylül ayında başlanan Pazar Hükümet Konağı ve Otopark projesinin, 2015 yılının Şubat ayında tamamlanması hedefleniyor.

İnşaata fora kazık dikmekle başlayan ve kar, yağmur demeden aralıksız şekilde çalışmalarını sürdüren yüklenici firmanın daha önceki ihaleleri zamanında tamamlayarak teslim ettiği ve hiçbir pürüz yaşanmadığı ifade edilirken 2 Eylül 2013 tarihi itibariyle başlayan inşaatın, 540 iş günü sonunda 25 Şubat 2015 tarihinde hizmete açılacak hale gelmesi bekleniyor.

Yıkılan eski 50. Yıl ilkokulu ve yıkılacak eski jandarma binasının olduğu alanda toplam 7 bin metrekarede konuşlandırılacak 'hükümet konağı' ile 'otopark üstü meydan projesi' Rize mimarisine uygun bir tarzda yapılıyor. Bütün resmi birimlerle birlikte emniyet müdürlüğü, müftülük ve vergi dairesinin de aynı binada hizmet vereceği, vatandaşların başka bir birime gitmeden, bütün işlerini hükümet konağında çözebileceği ifade edildi.

Yeni hükümet konağının yanındaki eski jandarma binası da yıkılarak burada 150 araç kapasiteli bir kapalı ve açık otopark kurulacak. Bu alanın üst kısmında ise modern bir oturma alanı  yapılacak. 

Anahtar Kelimeler:
abdullahmataraci
3.01.2014 13:16:52
Hayirli uğurlu olsun

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI