Pazar Belediyesi eski ile yeniyi biraraya getirdi

Pazar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri müdürlüğünce 'Kültür hizmetlerine' yeni yayımlarıyla devam ediliyor.Daha önce yayımlanan Kitap ve Broşürlerine bir yenisi daha eklendi.Geçmişten günümüze Pazar adıyla yayımlanan broşür hiz

KÜLTÜR 5.05.2014 08:08:07 71 0
Pazar Belediyesi eski ile yeniyi biraraya getirdi
 Pazar Belediyesi 'Kültür hizmetleri' ile ilgili Kitap,Dergi,Bröşür ve Kartpostal yayımlarına bu kez 'Geçmişten günümüze Pazar' sloganıyla yeni bir Bröşürü yayım hayatına kazandırdı.

İlk olarak Merhum İhsan Topaloğluna 'Pazar'ın Tarihi' ile ilgili kitap basımını gerçekleştirdikten sonra, 2 Kitap olan'Tarihi Mezar Kitabeleri' eserini Araştırmacı Yazar Murat Ümit Hiçyılmaz'a hazırlattırılarak yayım hayatınde yer almasını sağladı.

Yöremiz yazarlarından Ahmet Çiçek'e ait bir adeti Şiir,diğeri ise sosyal konuları içine alan Roman kitabının basımına sponsor olarak destek verilerek Kültür hizmetleri serisine eklendi.

Bröjürlerde ise ilk olarak içerisinde, Geçmişten günümüze Belediye Başkanlarımız,Cumhuriyet'ten önce ve sonra, yöremizde mevcut Şehitlerimizin tanıtımı bröşürü, ardından tarihi mekanlarımız ve geçmişte var olup şartlar gereği yok olmaya yüz tutan Meyvelerimiz,Kültür varlıklarımızı içine alan 'Deniz-Şehir-Yayla ve Organik Tarım Merkezi' bröşürümüzü yayımladıktan sonra 3.olarak da 'Geçmişten Günümüze Pazar' bröşürünü Kültür hizmetleri serisine dahil etti.

Katalog ve Kartpostallar ise ilçe Kaymakamlığıyla ortak çalışma yapılarak hazırlanan 'Her yönüyle Pazar' sloganına uygun,farkı yerlerde bulunan ve öne çıkan tarihi dokuları bizimle özdeşleşmiş yerlerin resimleri ile ilgili hazırlandı.

Pazar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada Çok yönlü yapılan bu ve buna benzer çalışmalardan amacımız Pazar'ın Fuar,Sergi ve Festivallerde daha iyi tanıtımının yapılmasının sağlanacağı söylendi. 



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI