OSMANLIDAN CUMHURİYETE SANAT ETKİNLİĞİ

İLKOKUL-ANA SINIF ÖĞRENCİLERİ DE TARİHİ VE GÜNÜMÜZÜ İZLEYECEK!

KÜLTÜR 8.10.2013 14:03:03 17 0
OSMANLIDAN CUMHURİYETE SANAT ETKİNLİĞİ




Milli Kültürümüzün yükselmesinde önemli bir rol oynayan kültür ve sanat konusunda; bilhassa gençlerimizin, geleceğe yönelik ufuklarını geliştirmek, hadiseleri çok yönlü değerlendirebilme kabiliyetlerine katkı sağlamak amacıyla, Rize Valiliği öncülüğünde hazırlanan ve 5 gün sürecek  “Kültür Sanat Etkinlikleri”başladı.

        11 Ekim 2013 Cuma gününe kadar devam edecek olan ‘Kültür Sanat Etkinlikleri’nde; Hat, Tezhip, Ebru ve Minyatür sanatlarında kariyer yapmış Fuat Başar, Mustafa Akif Ekşi, Sabri Kalender gençlerle bir araya gelerek söyleşilerde bulunacak ve atölye çalışmaları yapılacak. 

        Kültür Sanat Etkinlikleri süresince, birçok kez sahnelenecek olan “Eskitilmiş Kılıç II. Abdulhamid Han tiyatro oyununun yanı sıra, Ali Nuri Türkoğlu, Şahin Serkan, Kemal Denizci, Mustafa Akif Ekşi ve II. Abdulhamid’in torunlarından Abdulhamit K. Osmanoğlu’nun da katılacağı ‘Tarih, Tiyatro ve Klasik Türk Sanatları’ konularında söyleşiler düzenlenecek.

        Etkinlikte, ilkokul ve ana sınıfı öğrencileri de unutulmadı. Etkinlik boyunca çocuklar, masal kahramanlarının kostümüne bürünen kişiler tarafından karşılanacak ve çocuklar için Türk Gölge tiyatrosu olarak bilinen Karagöz-Hacivat oyunları ile Rengarenk Dünyamız Tiyatro Oyunu sahnelenecek.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI