Organik Tarımda Lider Olacak

TAMAMEN ORGANİK BİR HEMŞİN HEDEFLİYORUZ!

KÜLTÜR 6.10.2013 11:46:46 29 0
Organik Tarımda Lider Olacak



AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Hemşin İlçesine Düzenlemiş Olduğu Ziyarette Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar İle Buluşarak Bölgede Sürdürülen Çalışmaları Değerlendirdi.


Hemşin’de devam edilen çalışmaları A dan Z ye değerlendiren ve yeni Hemşin belediye binasını gezen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’a AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Hemşin İlçe Başkanı Nadir İnce eşlik etti.

Yeni belediye binasında belediye başkanı Halim Kazım Bekar’dan son bilgileri alan Karal, burada Hemşin’le alakalı şu ifadeleri kullandı;

Bugün Hemşin İlçemizde gerçekleşen çalışmaları yerinde incelemek ve yeni belediye binamızı görmek için buradayız. Öncelikle son derece modern bir yapıya sahip olan yeni belediye binamızın tüm Hemşinli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.


EN GÖZDE İLÇE HEMŞİN OLACAK

Hemşin’de yapımı devam eden faaliyetlerin yapımı konusunda belediye başkanımız, belediye meclis üyelerimizi, il genel meclisi üyelerimiz ve ilçe başkanımız ile beraber bir durum değerlendirmesi yaptık. Hemşin ölçeğinde AK Parti döneminde devasa çalışmalara burada imza attık. Tüm pürüzlerin ortadan kalkmasıyla birlikte çok yakın bir zamanda TOKİ tarafından kentsel dönüşüm ihalesi yapılacaktır. TOKİ Türkiye’nin en gözde turizm alanlarından biri sayılabilecek bir inşayı bu bölgemize kazandıracaktır ki zaten ilçe içerisinde öne çıkan gölün önemli bir kısmı göze batmaktadır. Şuanda tüm projeler tamamlanmış, bu projeler onaydan geçirilmiş, toplu konut idaresi tarafından tüm adımlar atılmış ve artık ihale aşamasına gelmiştir. Çalışmaların tamamlanması halinde Hemşin ilçemiz beklide Türkiye’nin en gözde ilçesi olacaktır.

Kentsel dönüşüm projelerimizin dışında neticeye vardırdığımız Hemşin içme suyu ve kanalizasyon yapısının tamamen yenilenmesi konusunda da çalışmalar devam etmektedir. Bunun dışında mahalle yollarının iyileştirilmesi ve genişletilmesi konularında çalışmaların devam ettiği gibi köprü yapımı konusunda da gayretlerimizi sürdürmekteyiz.

TAMAMEN ORGANİK BİR HEMŞİN HEDEFLİYORUZ

Tabi Hemşin’deki çalışmalarımızın bir diğer boyutu da Hemşin havzasının organik tarım havzasına dönüştürülmesi konusundaki çalışmalardır. Özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın Türkiye genelinde başlattığı bal ormanları projesinin ilk ayağını biz Hemşin ilçemizde başlatmıştık. İnşallah burada çok modern ve devasa boyutta bir bal ormanı projesini tamamlamayı düşünüyoruz. Balımız aslında çok kıymetli bir bal fakat tanıtılamamış. Hemşin balımızı bu organik üretimle marka haline getirmeyi hedefliyoruz. Bununla alakalı olarak birkaç ay önce Hemşin İlçemizde organik bal üretimini teşvik etmek amacı ile yaklaşık 850 milyarlık (eski para ile) kovan ve bal süzme makineleri dağıtmıştık. Bunların yanında çay işletmeleri genel müdürlüğü tarafından organik çayın ilk proje çalışması bu bölgemizden başlatılmıştır. Organik Hemşin çayımız şuanda insanlarımızın afiyetine sunulmuş durumdadır. İnşallah organik çay projemiz ve bununla beraber organik bal projemiz gibi çayı destekleyici diğer organik ürünlerimiz ile beraber Hemşin İlçemizi organik bir ilçe olarak tüm dünyaya tanıtmaya hedefliyoruz.                                   

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI