“MENÇUNA ŞELALESİ YEŞİL YOL PROJESİ” İÇİN İMZALAR ATILDI

“MENÇUNA ŞELALESİ YEŞİL YOL PROJESİ” İÇİN İMZALAR ATILDI

KÜLTÜR 10.02.2019 10:46:47 24 0
“MENÇUNA ŞELALESİ YEŞİL YOL PROJESİ” İÇİN İMZALAR ATILDI

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)’ya sunulan ve Arhavi’yi turizm açısından geliştirmeyi amaçlayan “Mençuna Şelalesi Yeşil Yol Projesi” için imzalar atıldı. İlçe Kaymakamı Hasan Ongu ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman tarafından imzalanan proje ile Mençuna Şelalesi, Doğu Karadeniz’in turizm açısından önemli bir yeri haline geliyor.

2018 yılında Arhavi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından DOKA ’ya sunulan “Mençuna Şelalesi Yeşil Yol Projesi” 26 proje arasından desteklenmeye uygun görülerek ilk 10 proje arasına girmiş oldu. Doğal, tarihi ve kültürel dokuya sahip olan Mençuna Şelalesi’nin bir çekim merkezi olarak değerlendirilmesi, bu alanda turizm faaliyetlerinin desteklenmesi ve bölgenin mimari dokusu göz önünde bulundurularak doğal, tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Projede doğal taş yürüyüş yolu, ahşap basamaklar, ahşap seyir terası, kütük banklar, ahşap köprüler, ahşap korkuluklar ve piknik masalarının yapım projesi yer alıyor. 24 aylık bir uygulama süresiyle toplam 498.497,00 TL olan proje bedelinin %75’i Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, %25’i ise Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden karşılanacak.

Arhavi’de turizm açısından çok önemli bir adım atıldığını belirten Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, turizmin ilçedeki gözbebeği yeri haline gelen Mençuna Şelalesi’ne olan ilginin katbekat artacağının altını çizip bu girişimler neticesinde Arhavi’nin turizmde istenilen seviyelere geleceğini söyledi. Son olarak da Başkan Hekimoğlu emeği geçen herkese teşekkür ederek Mençuna Şelalesi Yeşil Yol Projemizin Arhavi'mize ve tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiğini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI