Mardin'e Dostluk Köprüsü.

Rize ili ile Mardin ilinde bulunan Eminettin (Emineddin) Mahallesi Muhtarları karşılıklı gerçekleştirdikleri dostluk ziyaretleri ile iki il arasında dostluk köprüsü oluşturdular.

KÜLTÜR 12.11.2013 20:12:12 24 0
Mardin


Rize’de geçtiğimiz ay Rize ve Mardin’deki Eminettin (Emineddin) Mahallesi Muhtarları bir araya gelerek isimdaş iki mahalleyi kardeş mahalle ilan etmişlerdi.

Mardin Eminettin Mahallesi Muhtarı Davut Alp Öz, Mardin Diyarbakırkapı Mahallesi Muhtarı Faruk Dolmuşöz ve Mardin Nur Mahallesi Muhtarı Bedri Öğrendik, Rize Eminettin Mahallesi Muhtarı Ahmet Ofluoğlu’nun misafiri olmuştu. Bu kez Oğluoğlu, Mardin Eminettin Mahallesi’nin Muhtarı Davut Özalp’ın davetlisi olarak Mardin’e iadeyi ziyarette bulundu.

Üç gün boyunca Mardin’de ağırlanan Ofluoğlu, Mardin’in tarihi ve turistik yerlerini gezerek karşılaştığı misafirpervelik ve ilgiden son derece memnun kaldığını söyledi. Her iki muhtar da yaptıkları açıklamada iki muhtarlık arasında başlatılan dostluk köprüsünün iki il arasındaki diğer kurum ve kuruluşlara da yayılarak genişletilmesi için çalışmalar yürüteceklerini belirttiler.

Ayrıca Ofluoğlu ve Alpöz yaptıkları açıklamada, muhtarı oldukları mahallelerin isminin Osmanlı dönemlerinden kalma olduğunu ifade ederek “Aslen isim Emineddin’dir. `Dini Emin` anlamına gelmektedir. Ancak Cumhuriyetin kuruluşundan sonda çeşitli gerekçeler ile Türk Dil Kurumu tarafından Eminettin olarak değiştirilmiştir. Eminettin isminin sözlükte her hangi bir karşılığı yoktur. Mahallerimizin asıl isimleri ile değiştirilmesi için ortak çalışma yürüteceğiz” dediler   

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI