Lojistik Merkezi en uygun alanda kurulacak

Son günlerin en çok tartışılan konusu Lojistik Merkezin kurulmasıyla ilgili Karal konuştu.

KÜLTÜR 9.11.2013 22:38:38 7 1
Lojistik Merkezi en uygun alanda kurulacak





Bölgemizde son günlerin en önemli konusu olan ve Trabzon camiasından gelen olumsuz açıklamalar ile de daha önemli hale gelen, Lojistik Merkez'in kurulmasıyla ilgili Rize Milletvekili Hasan Karal çok önemli açıklamalarda bulundu.

İşte O,açıklamalar ;


  Abdullah Uzun. Sayın Karal “ Ovit Tüneline bağlantılı Lojistik Merkez kurulmasıyla ilgili son durum nedir. Trabzon camiasından neden tepkiler geldi?

Lojistik Merkez için Trabzon veya Rize’ye herhangi bir söz veya taahhüt verilmiş değildi Son olarak Doğu ve Güneydoğuyu hatta orta doğunun birçok ilini Karadeniz’e bağlayacak OVİT Tünelinin yapılmış olması ve bu Tünelin merkezi yerinin Of-İyidere arasında konumlandırılacak olması bu yeri önemli stratejik duruma getirdi.

Lojistik Merkezin bu alanda yapılmasının Trabzon’a ne kaybı olur onu anlayamadım. Bu yerde de yapıldıktan sonra, Trabzon’un başka bir yerinde de yapılamaz mı? Of Trabzon ilçesi değil mi? Biz iki kardeş ilin bu şekilde yatırımlara köstek olacağını asla düşünmüyoruz. Trabzon büyük kent, birçok yatırımlar zaten yapılıyor. Fakat Lojistik Merkezi Trabzon’a verilmiş ve oradan alınmış mı gibi algılanıyor. Öyle bir şey asla olmaz. Peki, Dünyanın en büyük yatırımlarından olan OVİT ne için yapıldı? Atmacacıların gidip geleceği nostaljik bir tünel için mi yapılıyor? Güneydoğu’yu Karadeniz’e bağlayan bu tünel her iki il olan Trabzon ve Rize’ye çok önemli ekonomik girdi sağlayacaktır. Trabzon basınının kaygısı bence çok yersizdir. Buraya yapılacak olan Lojistik Merkez bölgenin stratejik konumunu artıracaktır. Yeni Turizm yapılanmasına yol açacaktır. Âdete bölgeyi ayağa kaldıracaktır. Hayırlı yatırımlara köstek değil, destek olmak lazımdır. Biz bu konuları Trabzon kökenli vekillerimiz ve Bakanlarımızla zaten devamlı görüşüyoruz. Trabzon camiasının içi rahat olsun”
dedi.   

Anahtar Kelimeler:
aziz avci
10.11.2013 20:32:02
Baskanim allah askina onlarin gozunu tprak doyursun insallah

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı