KÜLTÜR VE TURİZM DERNEĞİ ÇAKIR'I ZİYARET ETTİ

KÜLTÜR VE TURİZM DERNEĞİ VALİ ÇAKIR'I ZİYARET ETTİ.

KÜLTÜR 15.01.2014 17:53:53 29 0
KÜLTÜR VE TURİZM DERNEĞİ ÇAKIR
Rize Valisi Nurullah ÇAKIR,Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Kemal Zaimoğlu  ve dernek üyelerini makamında kabul etti.

          Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Kemal Zaimoğlu Rize de Turistik tesis işletmecileri ile Turizm işi yapan firmalar birleşerek Rizem Kültür ve Turizm Derneğini kurduklarını ifade etti.

          Zaimoğlu, son yıllarda artan turist sayısı ile birlikte turizme daha çok ağırlık vermeleri gerektiğini belirterek” Böyle bir dernek altında toplanarak kişisel ve bölgesel sorunlarımızı daha rahat çözeceğimize inanıyorum” dedi.

          Derneğin turizmi geliştirmeyi amaçladığı kadar Rize kültürüne de katkı sağlamayı amaçladığını ifade eden Zaimoğlu, “Rize esnafının, işadamlarının Rize’nin ve bölgemizin farklılığının farkına varmalarını sağlamak hedefimizdir. Bölgemiz, doğal güzellikleri ile eşsiz bir bölge. İnsanımızda bu farkındalığı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

          Dernek yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali ÇAKIR, “Rize’nin turizmi hepimizin ortak konusu. El ele verip birlikte çalışacağız” dedi. Vali ÇAKIR, bu süreçte Derneğimiz de kurumsal yapısıyla yer alırsa daha faydalı olacaktır. Hep beraber daha nitelikli ve kaliteli turizm ve hizmet sektörünü hayata geçireceğiz dedi.  Vali ÇAKIR,  turizmde Rize her geçen gün gelişen başta kamu sektörü olmak üzere, devletimizin ve hükümetimizin ülke genelinde almış olduğu turizm politikaları; yerelde Valilik, İl Özel İdaresi, Belediyeler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz birçok kurumla beraber yapılan çalışmalar, ama bir taraftan da özel sektörün özellikle alt yapısının geliştirilmesi hususunda vereceği gayretlerle biz önümüzdeki süreçte Rize’deki turizmin özellikle doğa, tarih, kültür ve doğaya dayalı sektörün daha hızlı gelişeceğini ümit ediyoruz, bekliyoruz dedi. Vali ÇAKIR, ayrıca Rize turizminin istenilen seviyeye ulaşmasında koordinasyonun önemine vurgu yaparak, bu alanda tüm kuruluşların birlikte hareket ederek geleceğe yönelik plan ve projelerin oluşturulmasında birlikte karar alınmasının daha verimli olacağını söyledi. Dolayısıyla Rize Karadeniz için önemli bir turizm köşesidir, bu yüzden turizmin daha nitelikli olmasını istiyoruz. Gelen insanların burada daha uzun süreli kalmalarını ve hoş vakit geçirmelerini sağlamak için önemli adımlar atılıyor dedi. Vali ÇAKIR konuşmasına şu şekilde devam etti: Rize birçok sektörde, birçok alanda önemli yatırımların ve çalışmaların yapıldığı bir kent olarak çalışmalarını sürdürüyor. Rize ilçeleri ile beraber gezip görmeye değer çok güzel turistik, kültürel ve doğal güzellikleri olan yerlere sahiptir.   Geçtiğimiz yıl yaz döneminde otellerimizde konaklama konusunda yer bulamadık. Bu sene daha farklı sıkıntıları konaklama anlamında göreceğimize inanıyorum. Daha doğrusu beklentilerimiz o şekilde. Özellikle Doğu Karadeniz’in özelliğinden dolayı sıcak iklimlerden bu bölgelere tatil yapma amacıyla gelen vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu konu kış mevsiminde de zaman zaman karşımıza çıkmaktadır. Turizm sektörünün düzenli olarak birlikte hareket edebilmesi için hizmet içi eğitimlerle, değişik seminerlerle, kurslarla, yerine göre il dışı gezi ve incelemelerle özellikle de Kalkınma Ajansımızın 2014 yılı içerisinde özel sektöre ait turizm alt yapısının güçlendirilmesine dönük vereceği desteğin de deklarasyonunu ifade ederek;  AB projecilik ve benzeri projeler hazırlama anlamındaki tecrübe ve deneyimlerinin güçlendirilmesi de sizin işleyiş ve çalışmalarınız arasında olması gerektiğini düşünüyorum dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI