Köylüye tarım arazisi müjdesi

Hazineye ait olan tarım arazileriyle ilgili müjdeyi verdi

KÜLTÜR 27.09.2013 20:35:35 50 0
Köylüye tarım arazisi müjdesi





Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçimini topraktan sağlayan vatandaşların uzun süredir dert yandığı, her an ellerinden gidecek kaygısını taşıdıkları Hazineye ait tarım arazileri konusunda müjdeyi vererek, izlenecek yol haritasını açıkladı.

Şimşek, 'Köylünün yıllarca işlediği ve geçimini sağladığı Hazineye ait olan tarım arazileri artık köylünün olacak' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin hükümler getiren kanunun geçen yıl yürürlüğe girdiğini ve konuya ilişkin detaylı çalışmaların tamamlandığını hatırlattı.

Söz konusu düzenlemelerle, Hazineye ait tarım arazileri ve bu araziler üzerindeki tarımsal amaçlı yapılar ile sürekli ikamet edilen konutların hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına doğrudan satılacağı hükmünün getirildiğini anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

'Satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'si olarak belirlendi. Yani arazileri almak isteyenler, ihalesiz ve sadece bedelin yarısını ödeyerek bu topraklara sahip olabilecek. Peşin ödemelerde satış bedeline, ayrıca yüzde 20 oranında indirim uygulanacak. Sonuç olarak köylünün yıllarca işlediği ve geçimini sağladığı, Hazineye ait olan tarım arazileri artık köylünün olacak.'

'Başvuruların alınmasına devam ediliyor'

Bu kapsamda, söz konusu taşınmazları satın almak isteyenlerden başvuruların alınmasına devam edildiği bilgisini veren Şimşek, kanundan yararlanmak isteyenlerin başvuru dilekçelerine Milli Emlak Genel Müdürlüğünün internet sitesinden, defterdarlıklardan ve/veya mal müdürlüklerinden ulaşabileceğini söyledi.

Şimşek, başvuruların 28 Nisan 2014 tarihine kadar yapılması gerektiğini ifade etti.TRT Haber 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı